22|09

Dames 8 begint nieuwe seizoen met forse nederlaag

Op vrijdagavond 18 september was Jola Olympus Dames 3 in sporthal De Basis met 4-0 te sterk voor de ploeg van coach Piet Veth. Setstanden: 10-25, 14-25, 18-25 en 15-25.

Foto’s en tekst: Jelle den Toom

Voorbeschouwing
Er mag weer worden gevolleybald in De Basis, maar het gaat er allemaal wel even iets anders aan toe dan voor de coronastop. Zo zijn delen van de tribunes niet in gebruik, moeten de aanwezige supporters op hun groene tegel blijven zitten – op anderhalve meter afstand van elkaar – en mogen zij niet roepen of juichen, omdat geforceerd stemgebruik niet is toegestaan.

Ook voor de volleybalsters is het voorafgaand en tijdens de wedstrijd even wennen. Waar beide ploegen elkaar normaliter de hand schudden, geven ze elkaar nu applaus vanaf hun eigen achterlijn. Ook de sfeervolle liedjes en yells bleven tijdens de wedstrijden achterwege. Het zorgt voor een killere ambiance, maar gelukkig mag er weer om de punten worden gespeeld.

Selectie
De selectie van dames 8 is ten opzichte van vorig seizoen niet veel veranderd. Veerle Bal heeft de ploeg verlaten en Simone Bezemer maakt nu onderdeel uit van het team. Verder is spelverdeelster Lisa de Vaan op donderdag 17 september 2020 getrouwd met uw verslaggever en gaat ze nu door het leven als Lisa den Toom-de Vaan. De selectie – die opnieuw uitkomt in de tweede klasse – bestaat komend seizoen uit: Leanne de Groot (#1), Mariska Aantjes (#2), Joëlla Bot (#3), Sharita Veth (#4), Rineke Baan (#5), Hanna Nengerman (#6), Laura Hokken (#7), Kimberley Viset (#8), Lisa den Toom-de Vaan (#9) en Simone Bezemer (#10). De trainingen worden verzorgd door Roel Hokken en Piet Veth is voor het derde jaar op rij de coach.

Eerste set
Na enkele maanden coronastop mochten Leanne, Joëlla, Sharita, Rineke, Kimberley en Lisa in de eerste set weer om de knikkers spelen. Na een gelijk opgaande openingsfase (4-5) nam Jola Olympus afstand, waardoor coach Piet Veth bij 4-9 zijn eerste time-out van het seizoen aanvroeg. Daarna lieten de Sliedrechters het afweten. De bezoekers uit Made maakten zelf drie schoonheidsfoutjes, maar pas bij 8-23 maakte Leanne namens Dames 8 weer echt een punt voor Sliedrecht Sport. De eerste set ging uiteindelijk verdiend naar Jola Olympus: 10-25.

Tweede set
Leanne, Sharita, Hanna, Laura, Kimberley en Simone begonnen aan de tweede set. Opnieuw wisten de bezoekers al snel hun stempel op de set te drukken, waardoor Sliedrecht Sport bij een 2-9 stand weer de koppen bij elkaar moest steken. Mede dankzij wat punten van Leanne kwam de thuisploeg nog iets dichterbij (6-11), maar Jola Olympus was een stuk scherper dan de Sliedrechters. De ploeg van Piet Veth was niet opgewassen tegen het goede spelinzicht van de tegenstander, waardoor ook de tweede set naar de bezoekers ging: 14-25.

Derde set
Leanne, Joëlla, Rineke, Hanna, Lisa en Simone kregen de taak om het tij in de wedstrijd te keren. Na een aardige openingsfase (6-8) nam Jola Olympus opnieuw afstand (6-13). Daarna kwam de thuisploeg door aces van Hanna en Simone weer iets dichterbij (10-14), maar uiteindelijk konden de blauw-witten de ommekeer niet maken. De bezoekers uit Made liepen uit naar 13-24. In de slotfase wist Sliedrecht Sport onder leiding van aanvoerder Rineke (vier punten) nog wat in te lopen, maar de inhaalrace werd veel te laat ingezet en dus ging ook de derde set naar Jola Olympus: 18-25.

Vierde set
Sharita, Rineke, Hanna, Laura, Kimberley en Simone speelden de vierde set. Na een sterk begin van de bezoekers (2-7) kwam Sliedrecht Sport door punten van Rineke en aces van Laura weer dichterbij (6-7). Jola Olympus was in deze set iets nonchalanter, waardoor de thuisploeg enige tijd in de buurt kon blijven (11-13). Enkele goede aanvallen en het betere spelinzicht van de Brabanders zorgden uiteindelijk toch nog voor een ruime setwinst: 15-25.

Volgende wedstrijd
Na één speelronde staat Dames 8 laatste in de tweede klasse D, met 0 punten uit 1 wedstrijd. Op vrijdagavond 2 oktober om 19.15 uur kan de ploeg van coach Piet Veth daar iets aan veranderen, als Dames 2 van Vollido op bezoek komt in sporthal De Basis in Sliedrecht.