22|11

Dames 8 boekt eerste thuiszege van het seizoen

Sliedrecht Sport Dames 8 heeft op vrijdagavond 22 november 2019 de eerste thuisoverwinning van het seizoen 2019-2020 geboekt. In Sporthal De Basis in Sliedrecht werd Flits Dames 2 uit Papendrecht na vijf sets met 3-2 verslagen. Setstanden: 25-15, 22-25, 25-23, 13-25 en 15-13.

Tekst en foto’s: Jelle den Toom

VOORBESCHOUWING
Sliedrecht Sport Dames 8 heeft de betere papieren voor een overwinning. Na zeven wedstrijden staan de Sliedrechters op de achtste plaats in de tweede klasse B, met 12 punten uit 7 wedstrijden. De blauw-witten wisten echter nog geen thuisduel te winnen. Alle drie de thuiswedstrijden gingen met 3-1 verloren. Uit de laatst gespeelde wedstrijd kon Dames 8 ook geen hoop putten. Tegen koploper Erasmus Volley Dames 2 gingen de Sliedrechters kansloos ten onder: 4-0.

Flits Dames 2 is dit seizoen nog niet zo sterk in uitwedstrijden. Het team uit Papendrecht wist tot dusver alleen op bezoek bijlaagvlieger VCN Dames 6 een overwinning (3-2) te boeken. In de twee andere uitwedstrijden ging de ploeg kansloos onderuit tegen het sterke Erasmus Volley Dames 2 en Volley Meerkerk’95 Dames 4. De Papendrechters hebben uit de eerdere zeven duels 8 punten gehaald en bekleden daarmee de tiende plaats in de competitie.

SELECTIE
Coach Piet Veth kon op vrijdagavond beschikken over acht van zijn tien speelsters. Laura (zwangerschap) en Veerle (schouderblessure) waren niet inzetbaar. De gehele selectie ging voorafgaand aan de wedstrijd wel op de foto in de nieuwe wedstrijdtenues die zijn geschonken door Baggerbedrijf De Boer. De selectie bestond uit: Leanne, Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke, Hanna, Kimberley en Lisa.

EERSTE SET
Leanne, Joëlla, Sharita, Rineke, Kimberley en Lisa mochten de eerste minuten in de nieuwe tenues maken. Flits had – u raadt het waarschijnlijk al – een flitsende start. Bij een stand van 1-7 in het voordeel van de Papendrechters stak Sliedrecht Sport de koppen bij elkaar. Flits liep vervolgens nog uit tot 4-12, maar moest daarna toezien hoe de thuisploeg dichterbij kwam. Met 12-14 op het scorebord was de eerste time-out van de erwtenpellers een feit. Door een goede servicereeks van Leanne pakte Sliedrecht Sport vervolgens een ruime voorsprong: 21-14. Dat gat wist Flits niet meer te dichten. Door slordigheden aan Papendrechtse kant ging de eerste set naar Sliedrecht: 25-15.

TWEEDE SET
Coach Piet Veth liet Leanne, Mariska, Sharita, Hanna, Kimberley en Lisa aan de tweede set beginnen. Tot halverwege het tweede bedrijf was het stuivertje wisselen. Sliedrecht Sport kreeg de nodige punten cadeau, omdat Flits regelmatig een bal buiten de lijnen sloeg. Na een 14-14 tussenstand sloeg Sliedrecht een gaatje: 18-14. Die marge wist de thuisploeg vast te houden tot de slotfase van de set: 22-19. De bezoekers waren echter niet van plan om deze set weg te geven en zetten een slotoffensief in. Met enkele goede services wist Flits de achterstand om te buigen en de stand gelijk te trekken: 22-25.

DERDE SET
Leanne, Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke en Hanna gingen in de derde set op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na een rommelig begin wist Sliedrecht Sport door enkele punten van Rineke en Joëlla een gat te slaan: 10-5. De Papendrechterslieten in het volgende punt zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Na een lange rally trok Flits aan het langste eind: 10-6. Die vechtlust resulteerde in een spannende – maar ook een slordige en rommelige – derde set. Door wat slordigheden aan de kant van de thuisploeg kwam Flits in de slotfase weer op gelijke hoogte: 22-22. De Papendrechters pakten daarna met een ace zelfs een 22-23 voorsprong, maar zagen drie punten later hoe de thuisploeg de derde set won: 25-23.

VIERDE SET
Coach Piet Veth hoopte met Mariska, Joëlla, Rineke, Hanna, Kimberley en Lisa de overwinning binnen te slepen in de vierde set. Flits tapte echter uit een ander vaatje, waardoor Sliedrecht Sport bij 2-7 een time-out in moest lassen. De thuisploeg kwam nog terug tot 7-9, maar had daarna vrijwel niets meer in de melk te brokkelen. Door enkele goede services sloegen de Papendrechters opnieuw een flink gat. Opvallend was dat bankzitster Leanne bij een stand van 13-17 de kleedkamer opzocht en dat Sliedrecht Sport daarna niet meer wist te scoren. De vierde set ging verdiend naar Flits: 13-25.

VIJFDE SET
Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke, Hanna en Lisa moesten in de vijfde set de winst binnen gaan halen. Na een gelijk opgaande start (4-4) pakte Sliedrecht Sport door punten van Rineke en Joëlla een voorsprong: 8-5. Na de wisseling van helft had Flits een goede fase. Door enkele slimme balletjes konden de Papendrechters de winst bij 11-13 al ruiken. In het volgende punt ging Sliedrecht Sport tot het gaatje, waardoor het na een lange rally de aansluiting vond. De thuisploeg ging uiteindelijk net iets beter met de druk om, waarna de scheidsrechter bij 15-13 voor het einde van de wedstrijd floot.

VOLGENDE WEDSTRIJD
Door deze 3-2 overwinning heeft Sliedrecht Sport Dames 8 nu 15 punten uit 8 wedstrijden gehaald. De ploeg van Piet Veth klimt daardoor naar de zevende plaats in de tweede klasse B. Op vrijdagavond 29 november staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. In sporthal De Basis in Sliedrecht komt die avond Volley2B Dames 4 uit Bergschenhoek op bezoek. Het duel begint om 21.15 uur.