30|11

Dames 8 pakt setje tegen titelkandidaat Volley2B

Sliedrecht Sport Dames 8 heeft zich op vrijdagavond 29 november 2019 kranig verweerd tegen titelkandidaat Volley2B Dames 4. In sporthal De Basis in Sliedrecht wist de ploeg van coach Piet Veth een setje te winnen van de nog ongeslagen volleybalsters uit Bergschenhoek. Setstanden: 19-25, 14-25, 25-19 en 20-25.

Tekst en foto’s: Jelle den Toom

VOORBESCHOUWING
Hoewel Sliedrecht Sport Dames 8 in de vier eerdere thuisduels slechts één keer wist te winnen, was er vooraf geen reden voor pessimisme. Tot dusver pakten de Sliedrechters namelijk in ieder thuisduel minimaal een setje. En niet te vergeten: in de nieuwe tenues van sponsor Baggerbedrijf De Boer is de ploeg van Piet Veth nog ongeslagen. Na de overwinning (3-2) van de afgelopen speelronde bekleedt Dames 8 de zevende plaats in de tweede klasse B, met 15 punten uit 8 wedstrijden.

Volley2B Dames 4 verloor in het seizoen 2019-2020 nog geen enkele wedstrijd. De dames uit Bergschenhoek wisten alle acht de voorgaande duels te winnen: drie keer met 4-0, drie keer met 3-1 en twee keer met 3-2. Met 33 punten uit 8 wedstrijden stond Volley2B Dames 4 voor het begin van de wedstrijd op de derde plaats van de ranglijst.

SELECTIE
Coach Piet Veth had op vrijdagavond 29 november de beschikking over Leanne, Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke, Kimberley, Lisa en Veerle. Hanna (blessure) en Laura (zwangerschap) waren afwezig.

EERSTE SET
Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke, Lisa en Veerle begonnen aan het duel. Na een fel begin en enkele foutjes aan de kant van Volley2B pakte Sliedrecht Sport brutaal de voorsprong. Mede dankzij goede services van Rineke en Veerle wist de thuisploeg zelfs een flink gat te slaan: 12-6. Daarna kwamen de dames uit Bergschenhoek iets beter in hun spel en toen ook de services gingen lopen, kwamen de bezoekers terug tot 14-14. De dames uit het baggerdorp verkochten hun huid duur, maar moesten na 17-18 toch toezien hoe Volley2B uitliep naar 17-23. Ondanks de goede weerstand ging de eerste set naar de bezoekers: 19-25.

TWEEDE SET
Piet Veth stuurde in de tweede set Leanne, Mariska, Sharita, Kimberley, Lisa en Veerle binnen de lijnen. De openingsfase van het tweede bedrijf was voor Volley2B (1-5), maar daarna kwam de thuisploeg iets terug: 6-8. Het lukte de Sliedrechters vervolgens niet om aan te haken en de bezoekers lieten zien waarom ze nog ongeslagen zijn. Met goede aanvallen en koelbloedigheid aan het net sloeg Volley2B een flink gat: 10-18. Sliedrecht Sport deelde af en toe wat speldenprikjes uit, maar kon geen vuist meer maken. De tweede set ging overtuigend naar Volley2B: 14-25.

DERDE SET
Leanne, Mariska, Joëlla, Rineke, Kimberley en Lisa begonnen aan de derde set. Bij de eerste bal van deze set lagen Joëlla en Lisa al op de grond om een punt van Volley2B te voorkomen. Het harde werken was illustratief voor de gehele set. Na een gelijkgaande beginfase (6-6) nam Sliedrecht Sport opnieuw de leiding. Door goede services van Joëlla en Kimberley pakten de Sliedrechters een ruime voorsprong: 16-10. Het team van coach Piet Veth vocht voor iedere bal en vierde ieder punt met luid gejoel, omdat setwinst steeds dichterbij kwam. Door de tomeloze inzet van de thuisploeg bleef de marge in stand tot in de slotfase: 22-18. Volley2B probeerde het daarna nog wel, maar kon de stand niet meer ombuigen. Sliedrecht Sport pakte verdiend de derde set: 25-19.

VIERDE SET
Na een goede derde set mochten Leanne, Joëlla, Sharita, Rineke, Kimberley en Lisa aan de vierde set beginnen. De eerste paar punten van de vierde set werden om en om verdeeld (3-3). Vervolgens namen de dames uit Bergschenhoek afstand. Opnieuw waren de bezoekers scherp aan het net en wisten ze met goede aanvallen een flink gat te slaan: 7-16. In het verloop van de set kwam de thuisploeg nog iets dichterbij, maar de wilskracht en het vertrouwen uit de derde set kwamen niet meer tot uiting. Volley2B speelde de set beheerst uit: 20-25.

Met opgeheven hoofd stapten de Sliedrechters van het veld. Na de 3-1 nederlaag tegen titelkandidaat Volley2B Dames 4 blijft Sliedrecht Sport Dames 8 op de zevende plaats van de tweede klasse B staan. De ploeg van Piet Veth heeft nu 16 punten uit 9 wedstrijd gehaald.

VOLGENDE WEDSTRIJD
Op zaterdag 7 december staat voor Sliedrecht Sport Dames 8 de volgende wedstrijd op het programma. De Sliedrechters gaan dan op bezoek bij WHV Dames 3, dat twee plaatsen lager staat op de ranglijst. Het duel in sporthal De Wiel in Asperen begint om 14.00 uur.