10|02

Dames 8 pakt volle winst tegen VCN

Sliedrecht Sport Dames 8 heeft op vrijdagavond 7 februari 2020 de volle winst gepakt tegen hekkensluiter VCN Dames 6. Het was voor de ploeg van coach Piet Veth de derde keer dit seizoen dat er vijf punten konden worden bijgeschreven. De bezoekers uit Capelle aan den IJssel moesten in sporthal De Basis de vijfde 4-0 nederlaag op rij slikken: 25-23, 25-14, 25-17 en 25-19.

Tekst en foto’s: Jelle den Toom

De eerdere ontmoeting tussen de koploper van het rechterrijtje (Sliedrecht Sport) en de rode lantaarndrager (VCN) van de tweede klasse B eindigde op 2 november 2019 in een 3-1 overwinning voor Sliedrecht Sport.

De Capellenaren hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen en staan daardoor stijf onderaan in de competitie. Dames 6 van Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk (VCN) behaalde slechts 5 punten uit de voorgaande 14 duels. Dames 8 van Sliedrecht Sport bekleedde voor aanvang de zevende plaats op de ranglijst met 31 punten uit 15 wedstrijden.

SELECTIE
Coach Piet Veth kon op vrijdagavond 7 februari geen beroep doen op Laura (zwangerschapsverlof) en Veerle (blessure). De selectie bestond daardoor uit: Leanne, Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke, Hanna, Kimberley en Lisa.

EERSTE SET
Mariska, Joëlla, Sharita, Rineke, Kimberley en Lisa begonnen aan de eerste set. Na een 3-0 voorsprong voor Sliedrecht Sport wist VCN zes punten op rij te maken: 3-6. Daarna kwamen de ploegen elkaar weer tegen bij een score van 9-9. VCN sloeg vervolgens weer een gat, waardoor coach Piet Veth bij 9-12 een time-out aanvroeg. Na de korte onderbreking kreeg de thuisploeg een cadeautje van de scheidsrechter, die een uitbal telde als punt voor de Sliedrechters. De dames van Piet Veth namen daarna de touwtjes in handen: 18-15. VCN verkocht de huid duur in de slotfase, want de ploeg uit Capelle aan den IJssel kwam achtereenvolgens op gelijke hoogte bij 19-19, 22-22 en 23-23. Door twee punten van Sharita ging de eerste set uiteindelijk toch naar de thuisploeg.

TWEEDE SET
Leanne, Mariska, Sharita, Hanna, Kimberley en Lisa begonnen aan de tweede set. Opnieuw ging het in de beginfase van de set gelijk op: 7-7. Daarna wist Sliedrecht Sport mede dankzij enkele goede services van Kimberley een comfortabele voorsprong te pakken: 13-8. Het verzet van de Capellenaren was vervolgens gebroken. Onder meer door enkele goede services van Hanna en een ‘killblock’ van Lisa liep de thuisploeg verder uit. Kimberley smashte de beslissende 25-14 binnen.

DERDE SET
Leanne, Mariska, Joëlla, Rineke, Hanna en Lisa begonnen aan de derde set. VCN verweerde zich opnieuw kranig in het eerste deel van de set, maar wisselde goede momenten af met slechtere periodes vol persoonlijke fouten. Na een 12-12 stand was Sliedrecht Sport de meest constante ploeg. Door sterke persoonlijke acties – opnieuw een ‘killblock’ van Lisa en smashes van Rineke en Leanne – ging ook de derde set naar de Sliedrechters: 25-17.

VIERDE SET
Leanne, Sharita, Rineke, Hanna, Kimberley en Lisa begonnen aan de vierde set. Ook in het laatste bedrijf was het stuivertje wisselen in de beginfase: 6-6. De bezoekers konden daarna niet voorkomen dat Sliedrecht Sport een voorsprong pakte. Desalniettemin genoot VNC uitbundig van ieder punt dat na hard werken werd binnengehaald. Vaak veranderde de euforie snel in een teleurstelling, wanneer het volgende punt weer door de thuisploeg werd gemaakt. Na een time-out in de slotfase perste VCN nog één keer alles eruit wat het in zich had. De ploeg uit Capelle kwam nog terug van 24-13 tot 24-19, maar kon de beslissende 25-19 uiteindelijk niet voorkomen.

GEVOLGEN VOOR DE RANGLIJST
Sliedrecht Sport Dames 8 heeft met deze zege de derde 4-0 overwinning van het seizoen 2019-2020 geboekt. Voor VCN Dames 6 was dit de elfde 4-0 nederlaag van het seizoen. De ploeg uit Capelle blijft de hekkensluiter met 5 punten uit 15 wedstrijden. Sliedrecht Sport Dames 8 heeft nu 36 punten uit 16 wedstrijden gehaald en verstevigt daarmee de zevende plaats op de ranglijst.

VOLGENDE WEDSTRIJD
De volgende wedstrijd speelt Sliedrecht Sport Dames 8 op zaterdag 7 maart 2020. Dan is RVC/Libanon’50 Dames 4 de tegenstander. Het duel wordt gespeeld in sportcentrum Kralingen in Rotterdam en begint om 20.00 uur.