18|11

Dames 9 boekt eerste thuiszege van het seizoen

Sliedrecht Sport Dames 9 heeft op vrijdagavond 16 november de eerste thuisoverwinning van het seizoen 2018-2019 geboekt. De Sliedrechters wonnen in sporthal De Basis met 3-2 van Podarwic Dames 2. Setstanden: 26-24, 17-25, 14-25, 25-10 en 15-8.

Sliedrecht Sport Dames 9 stond voor aanvang van dit duel op de elfde en voorlaatste plaats van de 2e klasse C. De ploeg van coach Piet Veth en trainer Roel Hokken had tot dusver acht punten gehaald uit zes competitiewedstrijden. Dames 9 zit echter in een goede flow, want na vijf nederlagen op rij werd in de vorige speelronde de eerste overwinning van het seizoen geboekt. City Bril Krimpen Dames 2 werd in De Boog in Krimpen aan den IJssel met 3-1 verslagen door de Sliedrechters.

Podarwic Dames 2 bekleedde de tiende plaats op de ranglijst. De volleybalsters uit het Gelderse Aalst hadden tien punten, maar hadden wel zeven competitiewedstrijden nodig om die bij elkaar te sprokkelen. De bezoekers wonnen op zaterdag 3 november hun laatste uitwedstrijd. Toen werd Volley Zuid Dames 4 met 3-1 verslagen.

Foutje
Leanne, Joëlla, Rineke, Kimberley, Lisa en Sharita begonnen aan de wedstrijd. De beginfase van de openingsset was voor de bezoekers. Podarwic pakte een kleine voorsprong (2-6), maar door een goede servicereeks van Joëlla werd de achterstand snel rechtgetrokken. Na wat rommelige punten zette Kimberley een aardige servicereeks neer. Podarwic vroeg daarom bij 14-10 een time-out aan. Het spel was daarna aan beide kanten vrij slordig. Regelmatig kwamen ballen in het net of werden ze uitgeslagen. Toch wist Sliedrecht Sport na een 15-15 stand uit te lopen tot 24-19. De thuisploeg maakte het vervolgens niet af en liet Podarwic terugkomen tot 24-24. Na een foutje bij de bezoekers wist Kimberley de vijfde setpoint wel te verzilveren: 26-24.

Touwtjes vieren
Coach Piet Veth stuurde Mariska, Ester, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita het veld in voor de tweede set. De thuisploeg begon slordig en keek al snel tegen een achterstand aan (0-3). Door punten van Rineke, Mariska, Kimberley en Sharita kwam Sliedrecht Sport terug tot 8-9. Daarna namen de bezoekers de touwtjes in handen. Of beter gezegd: Sliedrecht Sport liet de touwtjes vieren. Matige communicatie, twijfel in het spel, slechte services en slordigheden aan Sliedrechtse kant hielpen Podarwic terug in de wedstrijd. Bij 11-18 vroeg coach Piet Veth een time-out aan. Veel leek dit niet te helpen, want de bezoekers liepen uit naar 11-24. De thuisploeg leefde daarna weer wat op dankzij een aantal goede services van Mariska en wat slordigheden bij de bezoekers. Toch ging de tweede set verdiend naar Podarwic: 17-25.

Hondsberoerd
Leanne, Joëlla, Ester, Rineke, Lisa en Sharita begonnen aan de derde set. Weer was de beginfase van de set voor Podarwic. Goede services van de bezoekers en hondsberoerde services van de thuisploeg resulteerden bij 4-10 in een eerste time-out van deze set. Joëlla brak de ban van de slechte services en trok de stand gelijk (10-10). Ongelukkig gaf Sliedrecht Sport het daarna weer weg. Ook een time-out bij 10-14 kon daar niets aan veranderen. Waar Podarwic de wil uitstraalde om te winnen, oogde Sliedrecht Sport wat lafjes. Aan het einde van de set kwam de vechtlust weer wat terug bij de thuisploeg maar het gat (10-19) was al te groot. Podarwic won ook deze set verdiend: 14-25.

Rineke
Mariska, Joëlla, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita mochten proberen een vijfde set uit het vuur te slepen. Een goede servicesreeks van Laura en fouten aan de kant van Podarwic zorgden voor een goede start (6-2). Daarna voerde Sharita de servicedruk nog wat op, waarna Podarwic bij 10-2 de koppen bij elkaar stak. Sliedrecht Sport was daarna wat slordiger en zag de voorsprong iets kleiner worden. Bij 14-8 breidde de thuisploeg de voorsprong weer uit, met dank aan enkele goede services van Rineke. De wil om de vijfde set te gaan spelen en om de wedstrijd te winnen was er weer bij Sliedrecht Sport. Ook in de slotfase waren de dames van coach Piet Veth deze keer koelbloedig: 25-10.

Winning team
Onder het mom van: Never change a winning team liet coach Piet Veth zijn opstelling gelijk aan de vierde set. In deze beslissende vijfde set pakten de bezoekers een kleine voorsprong (2-4), maar daarna kwamen de Sliedrechters terug. Dankzij Rineke, Kimberley en foutjes van Podarwic ging Sliedrecht Sport met een 8-6 voorsprong naar de andere speelhelft. Aanvoerder Rineke was op stoom en zorgde met Kimberley en Sharita voor een comfortabele voorsprong. Na 11-8 wist Podarwic geen punt meer te maken, waardoor de thuisploeg er met de overwinning vandoor ging: 15-8.

Het is voor de Sliedrechters de tweede overwinning van het seizoen én de tweede op rij. Dames 9 heeft nu elf punten gehaald uit zeven competitiewedstrijden. Daarmee blijft de ploeg van Piet Veth voorlopig op de elfde en voorlaatste plaats staan in de 2e klasse C. Maar bij een volgende overwinning maken de Sliedrechters vermoedelijk de stap richting de middenmoot.

Hekkensluiter
Sliedrecht Sport Dames 9 heeft komend weekend geen competitiewedstrijd op het programma staan. Op vrijdagavond 30 november mogen de dames van coach Piet Veth weer aan de bak. De Sliedrechters gaan dan op bezoek bij hekkensluiter Move4U Dames 3. De wedstrijd in sporthal Holy in Vlaardingen begint om 19.30 uur.