29|09

Dames 9 nipt ten onder tegen VOKO

Na een zomer zonder competitiewedstrijden mocht Dames 9 zich weer opmaken voor een potje om de knikkers.

Sliedrecht Sport Dames 9 heeft op vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen net niet weten te winnen. In eigen huis verloor de ploeg van coach Piet Veth in de 2e klasse C met 3-2 van VOKO Dames 2. Setstanden: 13-25, 25-23, 12-25, 25-16 en 10-15.

Tekst en foto’s: Jelle den Toom

Guusje

Voor coach Piet Veth en speelster Leanne de Groot was het hun debuutwedstrijd voor Dames 9. Ook voor Laura Hokken was het een bijzondere avond. Zij speelde elf maanden geleden haar laatste competitiewedstrijd en maakte nu als moeder van dochter Guusje haar rentree.
 Vanzelfsprekend was de voltallige selectie aanwezig bij de ouverture van het seizoen: Leanne, Mariska, Joëlla, Ester, Rineke, Laura, Kimberley, Lisa en Sharita. Alleen trainer Roel Hokken moest helaas verstek laten gaan.

Eerste puntjes

De eerste puntjes waren voor de bezoekers. Via punten van Lisa, Rineke en door een paar goede services van Mariska kwam de thuisploeg terug tot 6-6. Daarna wist VOKO uit te lopen door een goede servicereeks. Bij 6-12 vroeg coach Piet zijn eerste time-out van dit seizoen aan. Dit wierp z’n vruchten af, want door punten van onder andere Leanne, Kimberley en Ester kwam Sliedrecht Sport terug tot 12-14. De coach van VOKO vroeg vervolgens een time-out aan en wist in die korte pauze de juiste woorden te zeggen. De rest van de eerste set waren de bezoekers namelijk scherper, slimmer en feller. Sliedrecht Sport wist nog slechts één puntje voor de statistieken te maken en verloor de eerste set terecht: 13-25.

Slimme balletjes

Coach Piet liet Mariska, Joëlla, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita aan de tweede set beginnen. Laura mocht de set openen en maakte direct een punt met haar service. Na een goed begin van de thuisploeg nam VOKO het stokje even over. Met goede services, slimme balletjes en harde smashes leek de ploeg uit Oosterhout de lijn van de eerste set door te trekken. Door punten van Rineke en wat foutjes bij de bezoekers kwam Sliedrecht Sport terug. Door een goede servicereeks van Laura pakte de thuisploeg zelfs de voorsprong. Bij 15-13 vroeg VOKO een time-out aan. Na die time-out ging het gelijk op. VOKO maakte enkele punten doordat Sliedrecht Sport niet adequaat genoeg reageerde op ballen van de tegenpartij. De ploegen kwamen elkaar qua score tegen bij 17-17 en 21-21. Door twee punten van Mariska kon Sliedrecht Sport zich in de slotfase nog wat foutjes permitteren. De thuisploeg won de tweede set met 25-23.

Lichtpuntjes

Leanne, Joëlla, Ester, Laura, Lisa en Sharita begonnen aan de derde set. VOKO stelde orde op zaken en liep snel uit naar een 2-7 voorsprong. Een time-out van coach Piet mocht niet baten. Goede aanvallen en harde smashes van VOKO zorgden voor een gat. De bezoekers liepen uit naar 3-14 en hielden Sliedrecht Sport daarna op afstand. De thuisploeg had enkele lichtpuntjes, maar was het merendeel van de set slordig in haar spel. Ook de onderlinge communicatie liet te wensen over en daar maakte VOKO goed gebruik van. VOKO pakte de derde set overtuigend met 12-25.

Wonderen

Het was weer tijd om de rug te rechten. Leanne, Ester, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita mochten die klus gaan klaren in de vierde set. VOKO kwam snel op 0-3. Sliedrecht Sport kwam mede dankzij drie goede punten van Rineke weer terug in de set: 10-10. Ester was daarna twee keer sterk aan het net, waardoor de thuisploeg brutaal de voorsprong pakte. Het geloof in het spel van Sliedrecht Sport deed wonderen. Waar de thuisploeg zich eerder liet afbluffen, beet ze deze keer goed van zich af. Zo wist Laura een aanval van VOKO succesvol af te blokken en gaf Sliedrecht Sport verdedigend weinig weg. Door een goede servicereeks van Rineke liep de thuisploeg uit naar 23-15. Bij 25-16 was de vierde set voor Sliedrecht Sport en mochten de ploegen zich opmaken voor de beslissende vijfde set.

Slordigheden

Mariska, Ester, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita begonnen aan de vijfde set. Na een valse start (0-3) kwam de thuisploeg via Mariska, Sharita en Ester terug tot 3-3. Mede door een service in het net, een uitbal en een discutabel punt (touché?) ging VOKO met een 5-8 voorsprong naar de andere speelhelft. Door slordigheden van de bezoekers en punten van Rineke en Sharita kwam Sliedrecht Sport terug tot 9-9. Daarna had Dames 9 geen antwoord op de aanvallen van VOKO en was het zelf slordig in de aanvallen. VOKO sloeg een gat en dat wist Sliedrecht Sport niet meer te dichten. Daardoor verloor de ploeg van coach Piet de vijfde set met 10-15.

Na deze eerste speelronde staat Dames 9 voorlopig op de zevende plaats in de 2e klasse C. Sliedrecht Sport heeft 2 punten uit 1 wedstrijd gehaald.

Next match… Next!

Komende vrijdag speelt Dames 9 de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van coach Piet gaat dan op bezoek bij Next Volley Dames 5. De wedstrijd wordt gespeeld op het Sportcomplex aan de Schenkeldijk in Dordrecht. Het duel begint om 20.00 uur.