04|02

Dubbel verlies voor Dames 9

Sliedrecht Sport Dames 9 heeft op vrijdagavond 1 februari met 3-1 verloren van SNA Dames 2. De bezoekers uit Bleskensgraaf boekten hun derde 3-1 overwinning op rij. De thuisploeg verloor niet alleen de wedstrijd, maar zag ook Ester uitvallen met een knieblessure. Setstanden: 17-25, 25-27, 26-28 en 25-14.

Tekst: Jelle den Toom

VOORBESCHOUWING
De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een klinkende 4-0 overwinning voor de ploeg uit Bleskensgraaf. Alleen in de laatste twee sets wisten de Sliedrechters op 27 oktober 2018 weerstand te bieden in De Spil. Setstanden: 25-17, 25-9, 25-23 en 25-21. Sliedrecht Sport Dames 9 bekleedde voor aanvang van het duel de elfde en tevens voorlaatste plaats in de 2e klasse C. Uit de eerdere veertien competitieduels haalden de Sliedrechters 20 punten. De laatste overwinning boekten de blauw-witten op 18 januari. Toen werd Next Volley Dames 5 met 3-1 verslagen in sporthal De Basis.

Dames 2 van SNA (Sport Na Arbeid) uit Bleskensgraaf stond voor het begin van deze wedstrijd op de zevende plaats. Het team had 32 punten verzameld na dertien gespeelde duels. SNA is in de winning mood, want de voorgaande twee wedstrijden (Volley Zuid Dames 4, thuis en Vedo’70 Dames 1, uit) werden beide met 3-1 gewonnen.

SELECTIE
Coach Piet Veth moest het doen zonder Mariska (bij een bruiloft) en Joëlla (blessure). De zevenkoppige selectie bestond vrijdagavond uit: Leanne, Ester, Rineke, Laura, Kimberley, Lisa en Sharita.

EERSTE SET
Leanne, Ester, Rineke, Kimberley, Lisa en Sharita begonnen aan de wedstrijd. Na een korte puntendeling (2-2) namen de bezoekers afstand. De ploeg uit Bleskensgraaf trok tijdens rally’s steeds aan het langste eind en kon dankzij slordigheden aan Sliedrechtse kant uitlopen naar een comfortabele 4-11 voorsprong. Sliedrecht Sport kwam terug tot 11-14, waarna SNA de eerste time-out van de wedstrijd inlaste. De thuisploeg wist vervolgens nog even aan te haken, maar moest bij 14-17 toezien hoe SNA wegliep. De bezoekers pakten de eerste set uiteindelijk verdiend met 17-25.

TWEEDE SET
Coach Piet Veth liet Leanne, Ester, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita starten aan de tweede set. Weer nam SNA het heft in handen, waardoor Sliedrecht Sport bij 2-6 om een time-out vroeg. Mede dankzij een bonuspuntje van de scheidsrechter (bal was eigenlijk uit) en enkele goede punten van Ester trok de thuisploeg de stand gelijk: 9-9. SNA stak daarna de koppen bij elkaar, maar kon niet voorkomen dat Sliedrecht Sport de voorsprong pakte. Bij 16-12 laste de coach van SNA weer een adempauze in. De ploeg uit Bleskensgraaf toonde veerkracht en dwong coach Piet om bij 19-20 zijn tweede time-out van de set in te lassen. De thuisploeg brak daarna even geen potten en gaf SNA de nodige setpoints (20-24). Dankzij een goede servicereeks van aanvoerder Rineke kwam Sliedrecht Sport verrassend op matchpoint bij 25-24. Toch waren de bezoekers koelbloediger en wisten ze weer op een setpoint te komen. Opvallend was dat coach Piet zijn derde time-out aanvroeg bij 25-26 en dat dit werd toegestaan door de scheidsrechter. De korte adempauze hielp echter niet, want SNA won de tweede set met 25-27.

DERDE SET
Ester, Rineke, Laura, Kimberley, Lisa en Sharita begonnen aan de derde set. Weer was de beginfase van de set voor SNA (1-6). De thuisploeg wist het gat niet te dichten, maar zag het team uit Bleskensgraaf uitlopen naar 6-13. Een time-out van coach Piet gaf niet het gewenste effect, want de bezoekers liepen zelfs verder uit. Bij 10-18 raakte Ester geblesseerd aan haar knie en moest ze noodgedwongen het veld verlaten. Leanne kwam voor haar binnen de lijnen. Beide ploegen oogden enigszins geschrokken door de blessure en dat zorgde voor rommelig spel aan beide kanten. SNA leek de derde set bij 17-24 makkelijk binnen te slepen. Met dank aan de goede services van Sharita knokte Sliedrecht Sport zich echter verrassend terug tot 24-24. In de slotfase kreeg de thuisploeg weer een setpoint, maar wederom wisten de Sliedrechters deze niet te verzilveren. SNA harkte de derde set binnen met 26-28.

VIERDE SET
In de laatste set mochten Leanne, Rineke, Laura, Kimberley, Lisa en Sharita strijden voor een wedstrijdpunt. Ook in deze set was de openingsfase (1-4) voor SNA. Dankzij Leanne en Laura kwam Sliedrecht Sport terug en nam het zelfs de leiding over. Bij 9-6 stak SNA de koppen bij elkaar. Dit hielp weinig, want de ploeg uit Bleskensgraaf had vervolgens geen antwoord op de sterke services van Rineke en laste bij 15-6 weer een time-out in. Het grootste gat van deze set had de thuisploeg bij 21-9. Daarna leefde SNA nog iets op, maar uiteindelijk kreeg Sliedrecht Sport waar het recht op had: de setwinst. Bij 25-14 blies de arbiter voor het einde van het duel.

NABESCHOUWING
Sliedrecht Sport Dames 9 heeft nu vijftien duels gespeeld in de 2e klasse C en heeft 21 punten verzameld. Daarmee blijven de Sliedrechters voorlopig op de elfde en voorlaatste plaats van de ranglijst staan.