13|10

Dames 9 wacht nog op eerste victorie

Nipt kun je het niet noemen, maar D9 had zeker kansen in de wedstrijd tegen Meerkerk. Helaas werden ze niet verzilverd. Het moment der victorie komt echter steeds dichterbij...

Tekst: Jelle den Toom

Sliedrecht Sport Dames 9 heeft op vrijdagavond 12 oktober de derde competitiewedstrijd op rij verloren in de 2e klasse C. Volley Meerkerk Dames 3 won in sporthal De Basis in Sliedrecht met 4-0 van de ploeg van coach Piet Veth. De Sliedrechters wisten de kansen in het duel niet te verzilveren en verlieten daardoor met lege handen het veld. Setstanden: 22-25, 21-25, 19-25 en 22-25.

Nipt onderuit

Sliedrecht Sport Dames 9 wist tot nu toe nog niet te winnen in competitieverband. In de eerste speelronde gingen de Sliedrechters nipt onderuit (2-3) tegen VOKO Dames 2 en afgelopen vrijdag was Next Volley Dames 5 in Dordrecht te sterk (3-1). Voor aanvang van de wedstrijd stond Dames 9 op de tiende plaats in de 2e klasse C, met 3 punten uit 2 wedstrijden.

Volley Meerkerk Dames 3 speelde tot dusver drie competitieduels, waarvan de ploeg er twee won. In de eerste speelronde werd in eigen huis gewonnen (3-1) van Podarwic Dames 2. Op bezoek bij Volley Zuid Dames 4 namen de Meerkerkers alle punten (0-4) mee naar huis. In de derde speelronde moesten de Meerkerkers in eigen huis buigen (2-3) voor Vedo’70 Dames 1. Volley Meerkerk stond voor het begin van de wedstrijd op de tweede plaats in de competitie, met 11 punten uit 3 wedstrijden.

De selectie van Sliedrecht Sport was net als bij de vorige thuiswedstrijd helemaal compleet. De selectie bestond vrijdagavond uit: Leanne, Mariska, Joëlla, Ester, Rineke, Laura, Kimberley, Lisa en Sharita.

Rommelig

Leanne, Mariska, Ester, Rineke, Kimberley en Lisa begonnen aan de wedstrijd. Na een rommelige beginfase nam Volley Meerkerk de touwtjes in handen. Bij 3-8 vroeg coach Piet Veth zijn eerste time-out van de wedstrijd aan. Met dank aan Mariska kwam de thuisploeg terug in de set (9-8). Daarna liep het bij Sliedrecht Sport wat soepeler dan bij de bezoekers. Bij een 17-15 voorsprong voor de thuisploeg vroeg Volley Meerkerk een time-out aan. Bij 19-15 leek Sliedrecht Sport af te stevenen op setwinst. Door slordigheden aan Sliedrechtse kant en vastberadenheid bij Meerkerk kwamen de ploegen elkaar echter bij 21-21 weer tegen. In de slotfase waren de bezoekers koelbloediger, waardoor ze de eerste set wonnen met 22-25.

Rommelig

Leanne, Mariska, Joëlla, Ester, Lisa en Sharita speelden de tweede set. De beginfase was een kopie van de openingsset. Bij 3-9 vroeg Sliedrecht Sport een time-out aan en daarna volgde een inhaalrace. Met dank aan wat foutjes aan de kant van Volley Meerkerk en enkele goede services van Lisa kwam Sliedrecht Sport terug tot 10-12. Daarna vroegen de bezoekers een time-out aan. Zij bleven echter rommelig spelen, waardoor de thuisploeg bij 18-17 voor het eerst op voorsprong kwam in deze set. De Meerkerkers trokken uiteindelijk toch aan het langste eind. De lange rally bij 20-22 was illustratief voor deze set en eigenlijk ook voor de wedstrijd. Dames 9 haalde ballen van de grond, communiceerde goed en streed voor elke bal. Toch werd het harde werken niet beloond en ging Volley Meerkerk er met het punt vandoor. De bezoekers speelden de set na dat punt zorgvuldig uit: 21-25.

Minder slordig

Mariska, Joëlla, Rineke, Laura, Kimberley en Sharita begonnen aan de derde set. Sliedrecht Sport wist zich niet op te richten in deze set. Na goede eerste services werd de daaropvolgende service vervolgens uit of in het net geslagen. Daarnaast miste er bij vlagen overleg in het veld, waardoor Volley Meerkerk onnodig puntjes cadeau kregen. De bezoekers speelden niet oogstrelend, maar waren scherp aan het net en veel minder slordig. Volley Meerkerk nam in de derde set al snel de voorsprong. Bij 5-9 stak Sliedrecht Sport de koppen bij elkaar. Daarna kwam de thuisploeg terug tot 14-15, maar daarna zagen de Sliedrechters Volley Meerkerk weer uitlopen. Het grootste gat was er bij 15-22. Sliedrecht Sport kwam nog terug tot 19-22, maar kon net als in de voorgaande sets geen vuist maken in de slotfase. Meerkerk won de set met 19-25.

Genadeklap

Joëlla, Ester, Rineke, Laura, Lisa en Sharita speelden de vierde en laatste set van deze wedstrijd. De bezoekers leken vrede te hebben met een 3-1 overwinning, want er zat in de laatste set maar weinig strijdlust in de ploeg. Door een goede servicereeks van Sharita liep Sliedrecht Sport uit tot 9-3. Ook Rineke en Ester deden duiten in het zakje. Bij een discutabel punt (14-6) in het voordeel van Sliedrecht Sport werd Volley Meerkerk weer wakker. Goede services en goede aanvallen zorgden voor een sterke comeback, waar de thuisploeg geen antwoord op had. Bij 16-16 kwamen de ploegen op gelijke hoogte en daarna nam Meerkerk de touwtjes in handen. Miscommunicatie en slordigheden aan de kant van Sliedrecht Sport zorgden ervoor dat de slotfase wederom in het voordeel was van de bezoekers. Sliedrecht Sport was geknakt en Meerkerk was klaar voor de genadeklap. Gezien het spelbeeld was het niet verdiend, maar toch pakten de bezoekers ook de laatste set: 22-25.

Door deze nederlaag blijft het puntentotaal van Sliedrecht Sport na 3 wedstrijden steken op 3 punten. De ploeg van Piet Veth wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. Op de ranglijst van de 2e klasse C blijven de Sliedrechters voorlopig op de tiende plaats staan.

De Spil
Dames 9 speelt komend weekend geen wedstrijd. Op zaterdag 27 oktober mogen de Sliedrechters weer aan de bak in competitieverband. De ploeg van Piet Veth gaat dan in Bleskensgraaf op bezoek bij SNA Dames 2. Het duel wordt gespeeld in De Spil en begint om 18.30 uur.