25|04

Geweldig sluitstuk seizoen: dames pakken tweede triple op rij

Met het derde landskampioenschap op rij, vervolmaakt Dames 1 de triple in dit seizoen. Supercup, Nationale Beker en de landstitel blijven in De Basis. Blijven... want het is het tweede jaar op rij dat deze superprestatie wordt geleverd.

Geweldig sluitstuk seizoen: dames pakken tweede triple op rij

Foto’s: Hans van Wijngaarden

9-0… In de hele finalereeks om het landskampioenschap werd VC Sneek geen setje gegund. Dat had niets te maken met dat er twee keer door-de-weeks werd gespeeld, maar alles met het superieure spel van onze meiden.

Wilde in de voorbije jaren het niveau nog wel eens inzakken als er echt iets op het spel stond en de druk maximaal werd, nu speelde Sliedrecht welhaast het beste spel van het seizoen in de finalewedstrijden. Op alle fronten waren de zaakjes tiptop in orde, met veel servicedruk (de prachtige serie van Christie mag niet onvermeld blijven) en een messcherpe verdediging.

Complimenten voor de Sneeksen. Ondanks dat ze eigenlijk continu op (forse) achterstand speelden, nam de vechtlust alleen maar toe. Het maakte dat Vera zich nog gedwongen voelde om diep in de derde set een time-out te nemen. Niet veel later was het dan echt over en kon de feestvreugde losbarsten: 25-20, 25-19 en 25-20. Maar niet voordat zich nog een kippenvelmomentje voordeed, toen Esther Hullegie het veld betrad om toch nog een paar punten mee te spelen. Dankzij een slepende blessure waren het haar eerste minuten in een wedstrijd dit seizoen. Het was ook gelijk haar definitieve afscheid, aangezien ze naar Zwolle vertrekt volgend seizoen.

Het bleef nog lang onrustig in ‘t Bankie; niet in de laatste plaats door de staf en speelsters van VC Sneek die ook het zilver op uitbundig muzikale wijze vierden. Een betere tegenstander kun je je niet wensen!

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport voor derde seizoen op rij landskampioen
“De ervaren Ghijssen-Jans vertelt enthousiast verder: “Deze titel was die van de mooiste groei van een ploeg. We begonnen met een heel vernieuwd team vol jonge talenten en tonen onze kracht. We hebben zo veel plezier met elkaar. Dit smaakt zeker naar meer, op naar een zevende titel en een vierde op rij voor Sliedrecht. Ik speel ook volgend seizoen hier.”

Lees hier het hele verslag van Jos van der Wel op volleybal.nl

En hier kun je de samenvatting en interviews achteraf bekijken.

 

RTV Rijnmond
Hier bekijk je de reportage op RTV Rijnmond met onder andere de interviews met Esther, Vera, Brechtje en Carlijn.

AD

Vijfde landstitel voor volleybalsters van Sliedrecht Sport
“In de volgelopen en uiterst sfeervolle sporthal De Basis maakte de thuisploeg het karwei uitermate geconcentreerd af. Sliedrecht Sport gaf opnieuw een masterclass tegen de Friese vrouwen, die twee sets geen verweer hadden op de spijkerharde aanvallen van Fleur Savelkoel, Jolijn de Haan en Esther van Berkel, de strakke verdediging van libero Florien Reesink, de fraaie aanvalsopzetten van spelverdeelster Ana Rekar en de blokkeerkracht van Denise de Kant en captain Carlijn Ghijssen-Jans. Die zorgde voor een persoonlijk historisch feit: zij won haar zesde(!) nationale volleybaltitel op rij, na eerdere kampioenschappen met Alterno en Sneek.”

Lees hier het hele verslag van Arco Bomgaars op ad.nl

De Volkskrant

Topvolleybalcoach Vera Koenen: ‘Ga niet te vroeg uit Nederland weg’
“Koenen, in een bijna hartstochtelijk pleidooi: ‘Als talent van 20 heb je nog steeds de volleybalwereld aan je voeten. Dan kun je nog steeds alle kanten op in Europa. Ga gewoon niet te vroeg uit Nederland weg. Je krijgt teleurstellingen en je eigen niveau gaat niet vooruit.”

Verpieteren in Duitsland
‘Tuurlijk, enkele daargelaten, de Celestes Plak van deze wereld, die kunnen op jonge leeftijd bij buitenlandse topclubs terecht en die redden het. Maar je hebt ook heel veel talenten die daar net onder zitten. En dan verpieter je in zo’n team in Duitsland of België. Ver weg van Nederland, ver weg van je ouders. Als het dan een beetje tegenzit, of je speelt niet, dan zit je daar alleen op je kamer. Dat is niet altijd even prettig.’

Lees hier op volkskrant.nl het hele interview dat John Volkers met Vera hield.

 

Volleybalkrant

Verdiend kampioenschap
Daarna konden de speelsters en staf met de eigen fans feest vieren. Na de wedstrijd werden beide ploegen meteen gehuldigd en kregen ze de medailles uitgereikt door bondscoach Jamie Morrison. Het team van Vera Koenen was het hele seizoen de beste ploeg en is daarmee de meer dan terechte kampioen van 2018-2019 geworden.

Lees hier het hele verslag op volleybalkrant.nl.

 

Tenslotte vind je hier de fraaie fotoverslagen van Ruud Montagne en ‘onze’ Peter Verheijen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club