17|02

Dames plaatsen zich voor Kampioenspoule

Vanaf maart mag Sliedrecht zich opmaken voor een paar heerlijke potjes topvolleybal in de Kampioenspoule bij de dames. Met een 3-1 overwinning op Set-Up '65 zijn wij, na Apollo 8, ook zeker van een plekje bij de top 4 en dus om de strijd om te bepalen wie de finales om het landskampioenschap gaan spelen.

Foto's: Roel Ubels

Na tweeënhalve week rust – de laatste wedstrijd was op 31 januari tegen Flamingo’s-Activia – was het duidelijk even inkomen voor Sliedrechts trots. Tot halverwege de eerste set lag de thuisploeg wel steeds op voorsprong, maar daarna ging het initiatief naar de Ootmarsumsen. 11-8 werd 15-18, waarna uiteindelijk 21-25 op het scorebord stond.

Een klein excuus kon nog worden gevonden in het feit dat de ziekenboeg van Sliedrecht wederom sterker gevuld was. Pascalle bleek toch niet helemaal hersteld van haar hersenschudding en Carlijn had een schaatsblessure opgelopen. Met ook Kirsten W., Ana, Emma, Maureen en Dagmar (D2) niet inzetbaar, werd ook nog eens Ellemijn Stevens vanuit Dames 2 ingevlogen, die prompt in de basis mocht starten. Ook Julia startte vanaf het begin, maar haar taak werd vanaf halverwege de eerste helft door Christie overgenomen.

Vanaf set 2 werd het spel allengs (‘een woord dat je niet zo vaak meer hoort’) beter aan Sliedrechtse zijde. Op 6-5 werd de voorsprong gepakt, die daarna drie sets niet meer werd weggegeven: 25-16, 25-19 en 25-17, waarbij Mirte ook nog een paar puntjes meepakte.

Zaterdag wacht VCN thuis en de zondag daarna wordt naar Vroomshoop afgereisd voor de allerlaatste wedstrijd van deze reguliere dames Eredivisie competitie, tegen Eurosped. Het blijft van belang om het koppie erbij te houden, want hoe hoger we eindigen, met des temeer punten we de Kampioenspoule beginnen.

Hier vind je de complete fotoreportage van Roel Ubels.