06|04

Dames rammen ook uit Set-Up van het veld

'Set-Up uit en thuis is een wereld van verschil' wordt er dan gezegd. Voor onze dames maakte het niets uit. Ook uit werd er met 3-0 gewonnen.

Dames rammen ook uit Set-Up van het veld

Ook des keizers baard is een trofee die ons Dames 1 graag in bezit heeft. Vanavond werd die gewonnen in Ootmarsum, tegen de lokale volleybalclub: 19-25, 19-25 en 21-25. Daarmee komt ook vrijwel zeker een einde aan de finale aspiraties van Set-Up en wordt het VC Sneek dat we treffen in de eindstrijd om het landskampioenschap.

Komende zaterdag is er nog een tweede ronde in de strijd om de keizers baard-prijs. De dames van de Flamingo’s-Activia combinatie uit Limburg komen dan op bezoek.

En dan op woensdag 17 april spelen we weer voor het ‘echte’. En dan ook meteen serieus echt. Want dan staat de eerste wedstrijd in de ‘best-of-five’ serie om het landskampioenschap op het programma. In onze eigen De Basis!

 

Hier vind je de samenvatting (0nderaan de pagina) die de NOS maakte van de wedstrijd.

En hier de samenvatting en interviews op RTV Oost.

 

Vizier op Volleybal

Sneek op play-off koers na verlies Set-Up
“Door de 0-3 nederlaag van Set-Up zijn de kansen voor de ploeg van Lesley de Jonge op het bereiken van de play – off wel erg klein geworden. Sliedrecht was over het geheel genomen gewoon een maatje te groot voor de thuisploeg. Zo simpel was het eigenlijk.”

“Al had Set-Up wel de beste start (7-3, 10-5) in de openingsset. Na de 12-11 serveerde spelverdeelster Sarah van Aalen de gasten naar 13-18 en in de volgende servebeurt van Floor Gravesteijn kwam er 13-22 op het scorebord. Set-Up kon nog wat terugdoen, maar verloor ruim (19-25).”

“Een tegenovergesteld begin ten opzichte van de eerste set in de tweede. Sliedrecht pakte meteen stevig door, kwam op 4-9 en hield constant een punt of drie à vier voorsprong tot aan 13-17. De opslagen van Denise de Kant maakten daarna het verschil. Sliedrecht liep uit naar 14-21 en won opnieuw met duidelijke cijfers (19-25).”

“Met een 10-4 voorsprong in de derde set leek Set-Up op de goede weg er een vierde doorgang uit te slepen. Echter gooide Christie Wolt vanaf de opslaglijn met assistentie van Sarah van Aalen en Demi Korevaar aan het net behoorlijk wat roet in het eten. Bij 11-10 gaf ze af, toen vervolgens Esther van Berkel een serie met haar sprongserves maakte (van 14-14 naar 15-18) had Sliedrecht weer orde op zaken gesteld. Bij 21-22 leek het nog even spannend te worden, een driepunter besliste de strijd met 21-25.”

“Esther van Berkel en Fleur Savelkoel werden met 13 punten elk de topscorers. Merle Baasdam kreeg er 10 voor Set-Up achter haar naam. Met 38 om 57 eigen punten was Sliedrecht ver in het voordeel.”

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club