28|02

Dames sluiten competitie winnend af

In de allerlaatste wedstrijd van de reguliere competitie van dit seizoen kwamen onze meiden in actie. In sporthal De Punt in Vroomshoop werd overtuigend van Eurosped gewonnen, waarmee voor die ploeg toegang tot de Kampioenspoule versperd werd. Door de overwinning komt Sliedrecht in wedstrijdpunten op gelijke hoogte met Apollo 8, maar vanwege een beter setsaldo eindigen zij bovenaan en starten dus met drie punten in de play-offs. De andere twee Kampioenspoulers zijn VC Sneek en Regio Zwolle.

Dames sluiten competitie winnend af

Foto: Pim Waslander

Verslag van Volleybal.nl

Sliedrecht Sport verscheen niet met de sterkst mogelijke opstelling in Vroomshoop. Sliedrecht, gecoacht door Mark Roper bij afwezigheid van Vera Koenen, speelde zonder de geblesseerde Carlijn Ghijssen-Jans, haar plek werd ingenomen door de van een hersenschudding herstelde Pascalle Cnossen. Kirsten Knip speelde niet als libero, die rol werd afwisselend ingevuld door Julia Joosten en Mika Pierik.

Ook Eurosped mist nog steeds belangrijke speelsters, Jolien Knollema heeft last van een voetblessure, Alaska Zwaanswijk herstelt van een kniekwetsuur.

Set 1
In de openingsfase ging het nog gelijk op, vanaf 12-12 zette Sliedrecht aan en liep uit naar een voorsprong van vijf punten (15-20) door onder andere twee aces van Jolijn de Haan. Het eerste setpoint werd nog weggewerkt door een harde aanval van Lisa Boer bij 19-24, op het tweede setpoint sloeg Laura Roelofs de service in het net.

Set 2
In de tweede doorgang was Sliedrecht direct op stoom, Christie Wolt en Fleur Savelkoel waren aan de buitenkant niet of nauwelijks af te stoppen. Savelkoel zette Sliedrecht op setpoint, twee punten later maakte zij het via het blok af om ook de tweede set met 20-25 te winnen.

Set 3
Daarmee waren de kansen op plaatsing voor de kampioenspoule verdwenen voor Eurosped. Dat leidde nog tot ontspanning en er werd een 17-13 voorsprong gepakt. Die konden ze niet vasthouden, bij 17-17 was Sliedrecht op service van Rochelle Wopereis alweer langszij gekomen. Bij 23-24 was het Fleur Savelkoel die keihard de winst binnensloeg voor Sliedrecht.

Lees hier het hele artikel op Volleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club