08|01

Dames weer onverdeeld koploper

In wat op papier de meest spannende wedstrijd van de competitie zou moeten zijn, hebben onze dames met overmacht aan het langste eind getrokken: 0-3 uit en tegen de nummer 2, Eurosped.

Dankzij Eurospeds puntverlies van zondag waren we al koploper geworden op setsaldo, maar qua puntenaantal nog gedeeld met de Overijsselsen. Daar waar zij bij ons op bezoek de drie punten meenamen, was het verhaal nu andersom: 19-25, 24-26 en 16-25. Een sterk staaltje van de Sliedrechtsen, die daarmee drie punten uitlopen.

Tubantia

Eurosped verliest topper en draagt koppositie over aan Sliedrecht Sport
De Vroomshoopse formatie begon de topper met spelverdeler Charlotte Haar, passer-lopers Kirsten Wessels en Dagmar Boom, diagonaal Vera Mulder, midspeelsters Eline Timmerman en Marianne Het Lam-Scholten en libero Susanne Kos. Zij zagen toe hoe Sliedrecht Sport al vroeg in de eerste set een gaatje sloeg (9-13). De bezoekers serveerden goed en zorgden ervoor dat Eurosped niet haar vertrouwde spelletje kon spelen.

Met Ester de Vries en Lobke Overtoom in de ploeg voor Wessels en Mulder probeerde de thuisploeg het tij nog te keren. Eurosped kwam dichterbij (17-19), maar toen Sliedrecht vervolgens uitliep naar 17-23 was de eerste set wel gespeeld.

Soortgelijk beeld
De tweede set vertoonde een soortgelijk beeld. Opnieuw slaagde Sliedrecht Sport er al vroeg in een paar punten weg te lopen bij Eurosped (5-10). De thuisploeg leek op weg naar een afstraffing, maar gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug. Bij 17-18 was het verschil nog maar één punt en na het inbrengen van Charlot Vellener en Lobke Overtoom knokte het team van Berendsen en Rademaker zich zelfs naar een 23-22 voorsprong.

Bij 24-23 kreeg Eurosped het eerste setpunt van de wedstrijd. Het lukte de Vroomshoopse vrouwen echter niet deze te benutten. Het bleek een dure misser, want enkele ogenblikken kwam Sliedrecht Sport op setpunt. De regerend landskampioen was onberispelijk en sleepte de set binnen, 24-26.

Erop of eronder
Voor Eurosped was het in de derde set erop of eronder. Bij winst hield het de eigen kansen levend, bij verlies was de zege veilig voor Sliedrecht Sport. Maar net als in de eerste twee sets waren het opnieuw de bezoekers die het eerste verschil maakten. Met het inbrengen van Jolien Knollema probeerde Eurosped nog iets te forceren. Het jonge talent scoorde direct, maar serveerde vervolgens fout. Sliedrecht Sport liep uit naar 9-14. Het lukte de thuisploeg niet meer om aan te haken. De bezoekers liepen verder weg en stelden via 16-25 de winst veilig.