11|10

Dames winnen ook tweede pot

Met zes punten uit twee wedstrijden hebben onze vrouwen de maximale score weten te halen. Overigens is dat geen unicum. Ook Team 22, Apollo 8 en VCN zijn nog ongeslagen. De wedstrijd, uit tegen Team Eurosped, bleek een lastige te zijn, maar op de beslissende punten wist Sliedrecht de punten te scoren: 1-3

Verslag van Vizier op Volleybal:

Om met Sliedrecht te beginnen, zij behaalden in Vroomshoop een benauwde 1-3 zege. Team Eurosped bood fors weerstand, kwam in de finales van de eerste twee sets net tekort, pakte de derde met overtuiging en kon in de vierde tot 17-17 bijblijven. Toen serveerde Julia Joosten de set in een keer uit en was de 1-3 winst voor de gasten.

Sliedrecht Sport had de betere start van de wedstrijd (3-8, 7-12), echter bleef Eurosped hardnekkig in de achtervolging en bij 12-13 hadden ze de aansluiting te pakken. Ook de 13-16 kon ingelopen worden (16-16), wellicht beslissend was de serveserie van Christie Wolt naar 17-21. Deze vier punten kreeg Eurosped niet meer ongedaan gemaakt en verloor de eerste set met 22-25.

In de tweede set eenzelfde beeld. Sliedrecht Sport had gedurende de set, na de 5-2 voorsprong van Eurosped aan het begin, meestal het initiatief, maar kon geen beslissend gaatje slaan. Bij 9-8 kwam de thuisploeg aan de leiding en de 12-14 achterstand was bij 15-15 weer van de borden. Eurosped ging aan kop bij het begin van de big points (22-21 door Evie van Kerkvoorde), maar miste in de finale net dat beetje extra om door te kunnen drukken. Sliedrecht nam over (22-23) en blokkeerde zich via Carlijn Ghijssen-Jans naar 23-25.

De derde set was voor Eurosped. De 3-6 achter was bij 6-6 gerepareerd, en in het middendeel kregen ze via een aantal achter elkaar uitgeslagen aanvallen van Sliedrecht Sport een 14-10 voorsprong en later door scores van Evie van Kerkvoorde en een ace van Charlot Vellener werd dat 20-12. Sliedrecht vocht zich nog naar 22-18, maar kwam in de setfinale tekort om het Eurosped nog lastig te maken. Anneclaire ter Brugge sloeg de 25-20 op het scorebord.

In set vier bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en tot aan 17-17 hadden ze afwisselend een kleine voorsprong. Julia Joosten serveerde vanaf de 17-18 haar ploeg naar de 17-25 zege via o.a. twee aces. Ook Jolijn de Haan en een tweede balscore van Rochelle Wopereis zaten in die serie, die de beslissing bracht.

Evie van Kerkvoorde werd met 21 punten de topscorer van de partij.

Lees het hele artikel via deze link naar vizieropvolleybal.nl.