04|10

Dames winnen Supercup

De eerste prijs van het seizoen is binnen. Onze meiden leverden weer een prestatie van formaat om de vijfde Supercup uit ons bestaan binnen te slepen.

Dames winnen Supercup

Foto’s: Pim Waslander

In de eerste set stevenden de blauw-witten zonder enig vuiltje aan de lucht af op een overwinning. Eurosped kroop wel wat terug, maar met 24-20 voor leek het een kwestie van tijd. De Vroomshoopsen dachten daar echter anders over en sloegen terug: 24-26 en 0-1 voor hen.

In de tweede set was het beeld hetzelfde. Sliedrecht nam de leiding en gaf deze niet mer uit hand: 25-17. De derde doorgang was het meest spannend. Eurosped kwam steeds een puntje voor tot de big points. Toen nam Sliedrecht het over: 25-21.

In de vierde set kwam de overwinning niet meer in gevaar: 25-18 en de vierde Supercup op rij is daar. Niet onverwacht, maar het moet toch maar weer ‘even’ gebeuren. Complimenten aan onze dames en de staf. Well done! De kop is eraf. Op naar meer…

Volleybalkrant
Ana Rekar reageerde na afloop opgelucht en gelukkig met de eerste prijs van het seizoen. “Heel erg lekker deze. Het is toch gek, want om hier te komen strijd je met een ander team dan nu. Daarom was het leuk dat het dit jaar een halve finale en finale was, dan voelt het ook echt verdiend dat je hier staat en dat je hem wint.”

Toch werd het nog verrassend spannend tussen beide teams. “Ja, het werd toch nog spannend,” beaamde Rekar. ‘Het is toch anders dan het spelen van een competitiewedstrijd en je merkte dat er wat spanning was. We wilden heel graag en soms wil je dan te graag, waardoor we stomme fouten gingen maken.” Tijdens de wedstrijd zeiden speelsters en staf dan ook tegen elkaar dat ze zich dit niet gingen laten gebeuren. “Gelukkig hebben wij kwaliteit genoeg om die knop om te zetten.”

Lees hier het hele artikel op Volleybalkrant.nl

Vizier op Volleybal
De selectie van coach Vera Koenen won met 3-1 van uitdager Eurosped. Nadat Sliedrecht de eerste set uit handen had gegeven, was het in de volgende drie sets wel duidelijk de betere. De winst van deze Supercup was het tiende succes in een finale op rij (Supercup, beker en landskampioenschap) van Sliedrecht, hetgeen hun hegemonie in ons land nog maar eens onderstreept.

Lees hier het hele artikel op Vizieropvolleybal.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club