23|01

Dames zetten Zwolle opzij

In De Basis is de ingeslagen weg van Dames 1 in het nieuwe jaar niet gewijzigd. De gasten uit Zwolle mochten met een nederlaag op zak de thuisreis aanvaarden: 3-1.

Foto's: Guillaume Kortekaas

In de eerste set ging het steeds gelijk op. Enigszins ongelukkig trok blauw-wit aan het kortste eind (23-25), waardoor de Overijsselsen met 0-1 voor kwamen.

Sliedrecht leek er even door van slag. In de tweede set nam Regio Zwolle een voorsprong van 5-10. Met Julia Joosten in de ploeg voor Christie Wolt en een ijzersterke servicereeks van Carlijn later, waren de rollen echter omgekeerd: 13-5, waarna de thuisploeg uitliep naar een comfortabele 21-14. Zwolle kwam nog dichtbij (21-19), waar we gaven de overwinning niet meer uit handen: 25-20 en 1-1.

In de derde set deed ons Dames 1 er een behoorlijk schepje bovenop. Binnen mum van tijd was het 9-3. Op 15-6 mocht onze eigen Pascalle Cnossen Denise Kant vervangen en op 21-10 kwam ook Eline de Haan als spel binnen de lijnen.  Het sterke Sliedrechtse spel werd er niet minder door: 25-14.

In de vierde set rechtte Zwolle nog een keer de rug en ging het tot 12-12 gelijk op. Een mooie servicebeurt van Rochelle Wopereis sloeg het gat naar 17-12 en de rest is ‘water under the bridge’, zoals Engelstaligen dat plegen te zeggen: 25-18.

Daarmee is de strijd tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst in het voordeel van de hoogst genoteerde beslecht. Sliedrecht betreedt daarmee, in ieder geval, voor even de koppositie in de Eredivisie. Vanavond speelt Apollo 8 echter. Bij winst wippen zij weer over ons heen.