23|05

Dani Smith terug als spelverdeelster. Dames 1 compleet

Canadees international Dani Smith keert terug bij Sliedrecht Sport. In 2015-2016 speelde ze al eerder een seizoen voor de blauw-witte formatie. Met de komst van middenvrouw Lisanne Baak is de selectie van Vera Koenen voor seizoen 2019-2020 compleet.

Dani Smith terug als spelverdeelster. Dames 1 compleet

Foto: Peter Verheijen

Dani Smith kwam in seizoen 2015 over van het Duitse Rote Raben Vilsbiburg. Na haar seizoen bij Sliedrecht Sport speelde ze nog voor het Franse Vandoeuvre VB Nancy en het Roemeense CSM Tragoviste. Op dit moment bereidt zij zich met het Canadese team voor op de kwalificatiewedstrijden voor de Nations League en het Olympisch kwalificatietoernooi. “Ik ben erg enthousiast om volgend seizoen terug te keren naar Sliedrecht Sport! Het voelt alsof ik naar huis kom en ik kijk er naar uit om het team naar een volgend succesvol seizoen te helpen!”

Nog gevaarlijker
Trainer-coach Vera Koenen is trots op, en blij met, de overstap van de 29-jarige, ervaren topspelverdeelster. “Met haar technieken en snelheid voegt zij iets toe aan ons huidige spel, waardoor wij onszelf kunnen doorontwikkelen. Aanvallend geeft dat meer mogelijkheden en worden we nog gevaarlijker.”

Explosief en fanatiek
Ook de 24-jarige Lisanne Baak bestempelt Koenen als aanwinst. “We hebben voor haar gekozen omdat het een explosieve, atletische en fanatieke midden is, met een mooie éénbenige afzet.” Baak verloor twee seizoenen geleden, in dienst van Alterno, nog de strijd om het landskampioenschap van Sliedrecht Sport. Na een jaar een stapje terug gedaan te hebben bij VV Utrecht vanwege haar studie, gaat ze nu weer vol voor topvolleybal “Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met Vera en het team. Sliedrecht Sport biedt met een ambitieus team, een goede staf en een professionele organisatie alle mogelijkheden om mezelf verder te kunnen ontwikkelen als volleybalster. Na het afronden van mijn studie Geneeskunde ben ik klaar om me volledig op volleybal te richten en te ontdekken waar de sportieve grens van zowel het team als mijzelf ligt.”

Foto: Isolutions Fotografie

Voordat Baak bij Alterno ging spelen, kwam ze twee seizoenen uit in de Topdivisie met VV Utrecht. Daarvoor speelde ze drie seizoenen bij Inter Rijswijk (1e Divisie).

Baak en Smith volgen respectievelijk Demi Korevaar en Sarah van Aalen op, die na een seizoen Sliedrecht Sport voor het buitenland gekozen hebben.

Selectie compleet
Met de nieuwe aanwinsten is de selectie van Dames 1 voor 2019-2020 compleet. Ana Rekar en Dani Smith op spelverdeling, Emma Rekar libero, Brechtje Kraaijvanger en Jolijn de Haan spelen diagonaal, Fleur Savelkoel, Esther van Berkel, Christie Wolt en Laura de Jong als passer-lopers en Carlijn Ghijssen-Jans, Denise de Kant en Lisanne Baak op de middenpositie.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club