20|10

De Basis dankt De Kaai voor zonnepanelen

Mede dankzij een gulle gift van Stichting De Kaai is sporthal De Basis een stuk duurzamer geworden. De Sliedrechtse stichting betaalde mee aan de uitbreiding van het aantal zonnepanelen op het dak van de volleybalhal. Hierdoor kan voortaan zelf en op duurzame wijze, in ongeveer veertig procent van het eigen energieverbruik worden voorzien.

De Basis dankt De Kaai voor zonnepanelen

Het thuishonk van Sliedrecht Sport was al getooid met 210 zonnepanelen. Maar op het 1.693 vierkante meter grote dak was nog meer ruimte. Mede dankzij de steun van Stichting De Kaai zijn nog eens 116 panelen geïnstalleerd; goed voor een extra 34.000 kWh energie per jaar.

‘Grote stap’
Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB), eigenaar van De Basis, is De Kaai daar zeer erkentelijk voor en bedankte een bestuursdelegatie onder leiding van voorzitter Joke van Bakel, dan ook hartelijk in Sportcafé ’t Bankie. Ad Riebergen, voorzitter SSB: “Heel erg mooi dat De Kaai ons hierin heeft kunnen steunen. Voor ons is dit een grote stap om de sporthal verder te verduurzamen. Daarmee dragen we bij aan de energietransitie in Sliedrecht en brengen we ook nog eens de exploitatiekosten naar beneden.”

De zonnepanelen zijn geleverd en geïnstalleerd door Sliedrecht Sport business club-leden Elektroservice Holland en Loodgietersbedrijf Simon. Op de panelen zit twintig jaar garantie.

Foto
Ad Riebergen, voorzitter Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (r) bedankt Joke van Bakel, voorzitter Stichting De Kaai.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club