10|04

De eerste is binnen!

De eerste wedstrijd in de best-of-five finalereeks is omgezet in een klinkende overwinning. Ondanks de naweëen van de corona-uitbraak, werd Apollo 8 in De Basis over de knie gelegd: 3-0. Een goed begin en weer een weekje tijd om verder aan te sterken en helemaal wedstrijdfit te worden.

Foto's: Hans van Wijngaarden

Vooraf waren er nog wel enige twijfels. De corona-uitbraak die een dikke twee weken gelden tien speelsters besmette, is inmiddels achter de rug, maar nog niet iedereen is weer helemaal kiplekker cq. finalefit. De Beker ging daardoor verloren; het zou nu toch ook geen roet in het finale-eten gaan gooien…

Niets bleek minder waar. De hele wedstrijd toonde onze vrouwen enorm veel gretigheid, wat ook wel weer deels terug te voeren is op dat in het water gevallen bekerweekend. In de eerste set stond er 5-0 op het bord, toen de gebroeders coach van Apollo hun eerste time out moesten nemen. Het hielp wel, want langzaam kwamen de Borne’sen terug in de wedstrijd en werd het 14-14. Daarna gaf Sliedrecht echter even gas bij. De servicedruk werd opgevoerd en binnen mum van tijd werd het 18-14; een voorsprong die niet meer werd weggegeven, alhoewel Apollo op 23-22 nog akelig dichtbij kwam.

Na de 25-23 ging het in het begin van de tweede set gelijker op: 5-5. Vera had deze wedstrijd wél de luxe om het sterkste team binnen de lijnen te kunnen brengen met Kirsten K., Rochelle, Jolijn, Fleur, Denise, Carlijn en Christie. Laatstgenoemde speelde een hele puike wedstrijd, alhoewel het over de hele linie wel lekker liep. Het drie-punten-gaatje aan de kop van de tweede set (8-5), bleek ook aan het eind nog in stand, toen Fleur met een kanonskogel van een smash 25-22 maakte.

De moed zakte de Apollonezen enigszins in de schoenen, want de foutenlast ging aan het begin van omloop drie aardig omhoog; terwijl de thuisploeg nog maar eens een tandje bijzette. 7-3 werd 14-6 werd 20-12 werd 25-17 en 3-0. Halverwege de laatste set kwam corona toch nog even om de hoek kijken, toen Carlijn, enigszins buiten adem, haar plaats aan Maureen afstond. Behalve een paar ballen voor Ana, kon de reservebank zich concentreren op cheerleaderen en het vervangen van de court crew-mini’s. Met name Emma als quick mobber en Mika als aanstuiteraar kweten zich vakkundig van hun taak, waarvoor hulde!

Met veel vertrouwen kan uitgekeken worden naar wedstrijd 2, die komende zaterdag in Borne wordt gespeeld. In de tussentijd is het nog even nagenieten van de reportages bij de NOS (vanavond in Studio Sport) en RTV Rijnmond (dinsdag in Rijnmond Sport).

Wedstrijd bekijken?
Wil je net als een dikke 2.000 kijkers live hebben gedaan, de wedstrijd nog eens terugkijken? Kijk dan via deze link bij Eyecons hoe het allemaal gegaan is.

NOS reportage
Die vind je via deze link.

RTV Rijnmond
Hier vind je het interview met Vera na afloop van de wedstrijd.

En hier kijk je naar de reportage over de wedstrijd én Fleur.

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport deelt eerste klap uit in play-off
Sliedrecht toonde aan een sterk collectief te zijn. Drie vrouwen scoorden 10 punten in hun aanval (Christie Wolt, Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel). Wolt voegde daar een ace aan toe en werd derhalve met 11 punten topscorer. Spelverdeelster Rochelle Wopereis serveerde maar liefst vier aces en was de vierde best scorende van Sliedrecht met 8 punten.