26|10

De eerste thuis voor de mannen. Roy blikt vooruit…

Het heeft even mogen duren, maar zaterdag mogen de Sliedrechtse mannen voor ’t echie’ gaan spelen in de thuisBASIS. Na een lange voorbereiding en een klinkende overwinning in Ede tegen het Talentteam, staat zaterdag de kraker tegen Lycurgus uit Groningen op het menu.

De eerste thuis voor de mannen. Roy blikt vooruit…

SLIEDRECHT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 7: Peter Verheijen Fotografie during the Portretten en teamfoto match between Heren 1 and Dames 1 at De Basis on September 7, 2023 in Sliedrecht, Netherlands (Photo by Peter Verheijen)

Foto: Peter Verheijen

Dat de competitie voor de heren zo laat startte heeft alles te maken met het drukke zomerprogramma van de lange Oranje mannen, die op jacht waren naar een Olympisch ticket. Sliedrecht Sport is inmiddels dan ook meer dan klaar voor de start. De voorbereiding is immers al ruim twee maanden onderweg. Alleen Jesper kampt nog met knieklachten. De lange voorbereiding was voor Youri juist een uitkomst, hij lijkt weer helemaal fit voor het duel met de Groningers, maar werd afgelopen zaterdag uit voorzorg nog even aan de kant gehouden.

De blauw-witte selectie is flink in de breedte versterkt. Waar het vorig seizoen op de hoeken vooral moest komen van het trio Ebbelaar, De Groot en Den Hartog, zijn er dit seizoen drie namen bijgekomen die voor een mooie concurrentiestrijd kunnen gaan zorgen. Tom van Reeuwijk lijkt helemaal klaar voor een superjaar bij Sliedrecht Sport, Cain van Hal is de luis in de pels voor Luuk en Youri en Mats Kruiswijk mag met al zijn ervaring proberen de jonge honden uit te dagen. Daarnaast is de boomlange Jacob Krijnsen een beest door het midden, die menig tegenstander angst zal inboezemen.

Bij Lycurgus is het seizoen iets eerder begonnen, door het spelen van de Supercup. Deze werd nipt verloren van Dynamo, waar afgelopen zondag dan echter weer van gewonnen werd in de competitie. De mannen van Arjan Taaij bouwen normaliter hun seizoen redelijk rustig op, waardoor er aan het begin van de competitie, zeker in de eigen De Basis, kansen zouden moeten liggen om de Groningers pootje te haken.

De wedstrijd begint zaterdag om 20:00 uur. Vanaf 17:15 uur kan echter al genoten worden van Dames 2. In de Topdivisie wordt gestreden tegen Armixtos Dames 1 uit Amsterdam. Voor alle duels geldt dat de entree gratis is en het Bankie voor, tijdens en na de wedstrijden geopend.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club