15|04

De laatste speelronden breken aan….

Morgen staan de laatste speelronden in de competities op het programma. We blikken vooruit op waar onze topteams (D1 t/m D3 en H1 t/m H3) nog voor spelen...

De laatste speelronden breken aan….

Foto: Peter Verheijen

DAMES 1
Dankzij de winst van de Nationale Beker kan het seizoen toch nog met een glimlach worden afgesloten. Behalve een hoofdprijs is de strijd om de Supercup volgend seizoen veilig gesteld en ligt de weg naar Europees volleybal open.

Zaterdag treft het vrouwelijke vlaggenschip het team van VC Sneek in Friesland. De wedstrijd gaat nergens meer over, maar als er gewonnen wordt, betekent dat dat er in de laatste twee wedstrijden van de teams gewonnen is, die in de finale om het landskampioenschap strijden. Hoe dan ook blijft het erg jammer dat Sliedrecht daar niet bij zit… voor het eerst sinds 2017.

HEREN 1
Ook voor de mannen staat er niets meer op het spel. Ze eindigen onderaan in de Kampioenspoule. Hierin wisten ze tot nu toe één keer te winnen: tegen Dynamo. De Apeldoorners gaan hoogstwaarschijnlijk in de finaleserie strijden om het landskampioenschap. Het blauw-witte H1 komt nog één keer in actie en wel in Sint Odiliënberg, alwaar het Limburgse Limax zijn thuishaven heeft.

DAMES 2
Ook voor het vrouwelijke Topdivisie-team van Sliedrecht staat er niet veel meer op het spel. Wordt er zaterdag gewonnen in en tegen Tilburg én het Amsterdamse US laat punten liggen, dan is er nog een kans op de derde plaats. Gaat het helemaal mis en VoCASA wint dik, dan wacht de vijfde plaats. Heel veel verschil maakt dat niet. D2 heeft goed mee kunnen komen in de bovenste regionen van de Topdivisie. Hopelijk kan er komend seizoen een stapje gezet worden naar het koploperschap.

HEREN 2
Dit is het enige topteam dat zaterdag thuisspeelt. In de afscheidswedstrijd van aanvoerder Michael van Leeuwe wordt om 17:15 uur afgefloten voor de wedstrijd tegen Zaanstad. De uitslag verandert niets meer aan de stand. Volley Tilburg bleek in de onderlinge duels te sterk en daarom zijn zij kampioen geworden en eindigt Sliedrecht op plaats 2; op vier punten achterstand. Geen kampioenschap dus – net als vorig jaar – maar wel een spannende strijd om de koppositie.

DAMES 3
Dit team kwam afgelopen seizoen voor het eerst uit in de Tweede Divisie. Daar hebben ze zich keurig in de middenmoot weten te handhaven. De competitie wordt in ieder geval geëindigd op de zesde plaats en, met wat geluk en kracht zaterdag, zit de vijfde stek er ook nog in. Dames 3 reist dan af naar Oostzaan om tegen de nummer 7 van de ranglijst – Compaen – te spelen.

HEREN 3
Bij de mannen van H3 is het nog ongemeen spannend. Nu wordt de tweede plek bekleed, met slechts één punt achter op koploper AVVA. Sliedrecht speelt vrijdagavond thuis tegen middenmoter Next Volley H3. Zaterdagavond ontvangt AVVA nummer 3: OKK Heren 1 uit Hardinxveld-Giessendam. Dat wordt spannend, als ons Heren 3 dik weet te winnen van de Dordtenezen van Next: vrijdag vanaf 19:30 uur in De Basis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club