16|10

De tweede stap naar het landskampioenschap

Okay... misschien wat overdreven, maar het spel van ons Heren 1 mocht er toch best weer zijn vanavond. Onze paarse vrinden uit Nijmegen moesten met 3-0 het onderspit delven.

De tweede stap naar het landskampioenschap

Foto’s: Rick den Besten

Na het hoogspanningsduel van zaterdag tegen landskampioen Orion, was er enig gevaar voor een terugval tegen het behoorlijk minder ingeschatte VoCASA. Niets bleek minder waren. De mannen waren goed bij de les.

Pauls belofte om de krachten wat meer te sparen gedurende het seizoen werd meteen bewaarheid. In de starting 6 stonden deze keer Niels en David. En vol gas ging het. Bij beleefden we de eerste time-out voor VoCASA. Bij 15-7 beleefde Marius zijn debuut en bij 22-15 mocht Mart libero Ruben vervangen. Op 24-15 drong Paul bij Wessel aan op een sprongservice, wat meteen de eerste set opleverde. Voor de eerlijkheid vermelden we erbij dat deze wel via de netband ging, maar à la…

In de tweede set namen de ‘paarse krokodillen’ een kleine voorsprong, maar die werd spoedig hersteld. Aanwinst Jeffrey van Wijk kwam in het veld en op 17-12 werd ook Marius ingebracht, met als resultaat dat voor het eerst alle vier de nieuwelingen in actie kwamen. VoCASA sloop dichterbij tot 19-18. Twee knalservices van Niels brachten de stand echter weer op 22-18, waarna ook de tweede set in blauw-wit voordeel werd beslecht.

In de derde set kwam ons nieuwe kwartet (Wessel, Mart, Jeffrey en Marius) vanaf de start in het veld. Het resulteerde in een constante voorsprong, die in de big points door VoCASA werd ingehaald en omgebogen in Nijmeegs voordeel: 21-23. Toch lukte het om orde op zaken te stellen, waarbij Marius via een smash en block de laatste twee punten op z’n naam kreeg: 25-15, 25-22 en 25-23…. Bam! 3-0 en wederom drie punten in de tas.

Op naar het landskampioenschap, maar Parijs is nog ver!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club