23|02

Dikke driepunter voor Heren 1

Met de laatste overwinning in december vorig jaar, kwam de victorie op VoCASA bijzonder gelegen. De Nijmegenaars zijn een directe concurrent om de vierde plek, maar daar leek het in het veld gisteren niet op. Ondanks de trainingsachterstand van Sliedrecht en het gebrek aan wedstrijdritme werd het 3-0.

Verslag van Vizier op Volleybal:

Sliedrecht Sport Heren 1 heeft gisteravond middels een 3-0 zege op VoCASA belangrijke drie punten binnengehaald voor de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op de play-offs voor de landstitel.

Ze klommen naar de vijfde plaats met twee wedstrijden en vier punten minder dan Taurus, dat die vierde positie bezet. Maar in principe staat SSS Barneveld dat nog drie wedstrijden op Taurus achterloopt er beter voor met 19 uit 14, maar dan moeten ze de inhaalwedstrijden wel winnen.

De laatste wedstrijd van de thuisploeg dateerde van 5 februari. Toen leed de ploeg een 3-2 nederlaag tegen Taurus. Het laatste zoet der overwinning werd door Sliedrecht vorig jaar op 11 december geproefd (vs. VCN), je zou bijna denken dat je dan niet meer weet hoe het smaakt. VoCASA kwam met drie nederlagen zonder setwinst uit de laatste drie wedstrijden naar Sliedrecht. De heenwedstrijd was door Sliedrecht met 0-3 gewonnen.

Sliedrecht Sport bouwde in de eerste set een ruime voorsprong op (9-4), zag die vervolgens slinken naar twee punten bij 15-13 en serveerde zich toen met een lange serie naar 22-13, hetgeen de beslissing in de set betekende. Met 25-19 was de set zege daarna binnen.

In de tweede set had VoCASA bij 8-10 nog een gering voordeel, Sliedrecht wist dat te veranderen in 16-15 en 22-19. De 25-20 was aan het eind nog ruim en zette de 2-0 setstand op het scorebord in De Basis.

In de derde set ging de winst met een ruime 25-16 naar de thuisploeg. Na de 10-8 liepen ze met een score van 10 om 6 punten uit naar 20-14 en hadden meer dan genoeg punten voor om de winst definitief te maken.

In de strijd om de belangrijke vierde plaats is de stand nu: 4> Taurus 17-24, 5> Sliedrecht Sport 15-20, 6> VoCASA 18-20 en 7> SSS Barneveld 14-19.

Marius den Hartog van Sliedrecht Sport werd met 17 punten de topscorer, Imre Harnischmacher scoorde 15 keer voor VoCASA. Blokkerend hielden de teams elkaar met 8 om 8 punten in evenwicht, Sliedrecht scoorde serverend (5 om 1) en aanvallend (40 om 32) vaker. Ook hadden ze met 14 om 22 punten voor de tegenstander de lagere foutenlast.

Lees het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.