12|10

Dikke nederlaag in Europacup

Dames 1 speelde vanavond de eerste wedstrijd in de voorronde van de Challenge Cup. Ze ontvingen het Belgische Bevo Roeselare.

Dikke nederlaag in Europacup

SLIEDRECHT, NETHERLANDS - OCTOBER 11: Peter Verheijen Fotografie during the Amateurvolleybal match between Sliedrecht Sport and Bevo Rekkenshop Roeselare at De Basis on October 11, 2023 in Sliedrecht, Netherlands (Photo by Peter Verheijen)

Tekst: AD / Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Bevo Rekkenshop Roeselare nam eind vorig seizoen de licentie, het Europese ticket en en het gros van de speelsters over van Oostende. De gasten kwamen met een schat aan ervaring naar sporthal De Basis, maakten nauwelijks fouten en hadden in de passer-lopers Laure Flament en Charlotte Leys ijzersterke aanvalsters. Sliedrecht Sport, dat in dezelfde basis begon als in de vorige twee duels tegen Sneek, had daar nauwelijks verweer tegen.

Deze eerste ontmoeting werd dan ook geen succes voor de Nederlandse bekerwinnaar. De ploeg van onze Zuiderburen was in drie sets de baas in De Basis. Ruim de baas gezien de setstanden. Met 15-25, 17-25 en 16-25 kreeg de thuisploeg een 0-3 nederlaag.

In alle drie sets konden de gasten in het middendeel het verschil maken. Na 15-17 in de eerste set liepen ze in een ruk met een serie van acht punten uit naar de setwinst met 15-25. In set 2 ging het van 12-14 naar 14-20 en vervolgens naar 17-25. En in de derde en laatste set pakten de gasten na 12-12 een voorsprong van zeven punten bij 13-20 en sloten met 16-25 af.

Roeselare was vooral aanvallend sterker met 29 om 43 punten. Ook speelden ze met de beduidend lagere foutenlast. Bij Sliedrecht werd Sjakkie Donkers met 13 punten topscorer, Roeselare kende met Kory White en Laure Flament twee speelsters die met beiden 17 punten de lijst aanvoerden.

Sliedrecht staat voor de uiterst lastige klus om volgende week met 1-3 of 0-3 te winnen om een Golden Set te kunnen spelen. De return is volgende week dinsdag in België.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club