24|11

Dit is geen stunt meer… H1 veegt ook Orion van de mat!

Uit bij Orion. Da's andere koek... zou je denken. Maar niet voor het blauw-witte squad van Paul van der Ven. Op Doetinchemse bodem werd het 'gewoon' 1-3.

Dit is geen stunt meer… H1 veegt ook Orion van de mat!

Vandaag hebben onze mannen wederom laten zien dat ze absoluut thuishoren in de Eredivisie. Na een goede start, met winst in de eerste set, was het team in het volgende bedrijf even de kluts kwijt: 25-13. De derde set werd echter toch weer als team opgepakt. Een spannende set volgde met 22-25. Daaruit werd extra kracht geput om de eindoverwinning zeker te stellen.

21-25,  25-13,  22-25 en 18-25.

Ondanks de mooie serie van vijf overwinningen op rij, komt juist deze victorie toch nog wel als een verrassing. Als wij een superdag hebben en Lycurgus een offday, is alles mogelijk; zo lieten we eerder zien. Taurus leek een testcase, maar die rolden we ook soepel op. Orion-uit werd door velen in het Sliedrechtse kamp toch wel als een brug te ver bestempeld, maar ook dat werd gelogenstraft. Met een 1-3 overwinning op Orion hoor je gewoon bij de top. Wie er nu nog durft te zeggen dat dit een stunt is…

En dan te bedenken dat de laatste keer dat we tegen Orion speelde (25 januari 2017; halve finale beker), hun toenmalige coach Goran Aleksov ons nog als ‘carnavalsteam’ bestempelde. Wij houden inderdaad wel van een feestje. En als dan ook Dynamo nog eens verliest van de Tauri, dan is daar alle reden toe. Jammer dat Goran er zaterdag niet bij was…

 

De Gelderlander

Orion over de knie bij Sliedrecht
“De Doetinchemse ploeg miste vastigheden, speelde zonder bravoure en trof een dynamisch en frivool spelend Sliedrecht dat vaster op de tweede plaats in de eredivisie kwam te staan.”

Lees hier het hele artikel op gelderlander.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club