07|10

Drie op een rij voor talentteam Sliedrecht Sport

Afgelopen zaterdag reisde H2 naar Meijel, de uitwedstrijd tegen Peelpush stond op het programma. Niet bepaald dichtbij, maar wel altijd erg leuk en gezellig om te spelen. Ook was Erik sinds lange tijd weer eens mee naar een uitwedstrijd!

Om 19:00 werd er afgetrapt. Dekker mocht de spelverdeling gaan verzorgen, Bakker op de diagonaal, Jef en Rick op het midden en de pass lijn bestond uit Glen, Joël en Mart. Vanaf het eerste punt werd er een hoge servicedruk neer gezet vanaf Sliedrechtse zijde, iets wat de laatste weken een wapen van dit team blijkt te zijn. Een vroege voorsprong was dus een feit. Met deze voorsprong werd de rest van de set verder gespeeld. Jeffrey en Rick scoorde de ene na de andere bal op het midden, en op het eerste setpoint werd binnen geslagen door Jef: 20-25 en een 0-1 stand op het scorebord.

Sliedrecht bleef als een dijk serveren, wat aan de buitenkanten van Peelpush niet opgelost werd. Peelpush, een team dat het voornamelijk moet hebben van de middenmannen. Sliedrecht Sport was heer en meester in de rally en kon via prima spel van Daniël steeds vaker door het midden worden afgemaakt. Blokkerend als een huis en passend niet kapot te krijgen. Aan het eind wat slordigheidjes maar geen vuiltje aan de lucht en ook set twee werd binnengehaald, 22-25 en een 0-2 voorsprong.

Nog steeds zonder setverlies dit jaar, iets wat we graag wilde volhouden met oog op de welbekende Sliptong cup. Een aantal wissels aan de kant van Peelpush maar dit mocht niet baten. Een paar keurige verdedigingen zorgde weer voor een aantal goede rally kansen. Het was alleen niet altijd Daan die de bal spelverdeelde, Jef wilde ook even laten zien over een keurige set-up te beschikken. Iets wat wel genoemd mag worden, Jeffrey toch zeker wel de “Man of the match”. Blokkerend en aanvallend erg goed. Jelle en Steven kwamen via een dubbele wissel Daniel en Jorren vervangen en overwinning nummer 3 was al een feit. Opnieuw 22-25, 0-3!

Papi Luke verving Rick in set 4, en Jelle en Steven bleven staan. Vanaf het begin van de set werd er tegen een achterstand aangekeken. Serverend minder, verdedigend slordig. Toch konden we Peelpush bijbenen en stond er zelfs op 24-25 een matchpunt op het scorebord. Helaas konden we deze niet verzilveren en won Peelpush de altijd lastige laatste set. Onnodig, maar goed. Toch weer een overwinning en nog steeds ongeslagen!

Dit keer helaas geen koprol van Erik na de wedstrijd, maar wie weet volgende week?!

13 oktober, noteer de datum in je agenda (16:45) want het is tijd voor de El Clasico! Next Volley Dordrecht zal met angst en beven naar De Basis toe komen, aangezien zij nog geen overwinning wisten te boeken. Tot dan!