11|12

Dubbel dik verlies

Voor zowel de mannen als de vrouwen was het gisteren een slechte dag. Beide vlaggenschepen verloren met 3-0. Dames 1 uit in Zwolle; Heren 1 thuis tegen Limax. Positievere berichten kwamen er gelukkig van de tweede teams. Zij wisten beide een 3-1 overwinning te noteren.

Foto’s: Pim Waslander

Heren 1
Het team van Martijn van Goeverden begon in de vertrouwde formatie aan de strijd tegen de Limburgers. Voor extra power aan het net was Wessel Anker van Heren 2 aangesloten, die op de bank begon. Het was echter Limax dat het initiatief pakte, wat Martijn op 4-8 tot zijn eerste time-out deed besluiten. Het keerde het spel niet. Op 14-20 was nog wel positief dat Rick weer het veld in kwam. Hij speelde de set uit (16-25), net als dat Hugo dat voor Marius deed.

Bij het begin van de tweede set had Martijn Youri vervangen en Wessel Jesper. Het zorgde voor een paar puntjes voorsprong voor de thuisploeg, die halverwege deze doorloop toch weer tegen een achterstand aankeek (13-15). Het inbrengen van Youri voor Martijn en Hugo voor Marius veranderde daar niets aan. Via 17-20 eindigde de set in 19-25.

Ook in de derde set was Limax de bovenliggende partij. Met Hugo, Youri en Wessel aan de start werd het van 3-7, 7-13. Marius werd gewisseld voor Hugo en Jesper voor Raygid, maar het mocht niet baten: 16-25. Zelf het kundig commentaar van speaker André Vlot en de muzikale omlijsting door DJ Theo Boogaard konden de vibes deze keer niet ten goede keren. Jammer, net als de zweepslag die Wessel aan het einde van de wedstrijd opliep.

Volgende week nog VoCASA uit, als laatste wedstrijd van 2022. Een belangrijke, want de Nijmegenaren zijn met één puntje achterstand de naaste belagers voor de begeerde zesde plek, die recht geeft tot de Kampioenspoule.

Dames 1
Landstede Sportcentrum was vanavond het strijdtoneel voor het duel tussen Djopzz VC Zwolle Volleybal en Sliedrecht Sport. In oktober werd de wedstrijd in vijf sets beslist in het voordeel van Sliedrecht, maar vanavond was het team van trainer/coach Eric Meijer de sterkere partij. Vooral aanvallend was het verschil groot (42 tegenover 33 aanvalspunten). Onder aanvoering van Nicole van de Vosse, die 18 punten voor Zwolle scoorde, pakte de thuisploeg de volle punten.

Zwolle had een prima start in de openingsset, via 6-2, 14-8 en 20-22 snelde het naar de setwinst. In set twee kon de ploeg van Eric Meijer na 19-19 het verschil maken (22-19) en in de derde set hielden ze de voorsprong van vier punten na 11-7 vast, waarbij ze met succes aanvallen op de leiding pareerden. 25-20, 25-21 en 25-21.