03|04

Dynamo maatje te groot in halve finale Beker

Wie dacht dat de Sliedrechtse mannen dit weekend konden nagenieten van de 3-0 overwinning tegen Taurus van gisteren, heeft het goed mis. Nog geen 24 uur na het winnen van de kwartfinale mochten de mannen vandaag meteen weer aantreden tegen Dynamo Apeldoorn in de halve finale van het Nationale Bekertoernooi. De voorbereidingstijd was niet topsportwaardig, maar zowel de Sliedrechters als de Apeldoorners moesten het er mee doen. Tape, tijgerbalsem, paracetamol en bananen zijn de grootste vriend tijdens wedstrijdweekenden als deze.

Dynamo maatje te groot in halve finale Beker

Foto's: Pim Waslander

Dynamo Apeldoorn is de enige tegenstander die Sliedrecht Sport nog niet verslagen heeft dit seizoen. Ze kunnen inmiddels wel als angstgegner van het Sliedrechtse vlaggenschip bestempeld worden. De Apeldoorners zijn Sliedrecht Sport de afgelopen seizoenen vrijwel consistent de baas. Dat is geen schande, want Dynamo heeft een ontzettend goed team met spelers die zich bewezen hebben op internationale podiums. Ze staan niet voor niks al heel het seizoen bovenaan. Het is onbetwistbaar dat de Sliedrechters alle zeilen bij moeten zetten om het Dynamo moeilijk te maken.

Vroeg in de wedstrijd werd het strijdplan van Sliedrecht coach Paul van der Ven duidelijk: Dynamo onder druk zetten met energie en servicedruk. Het bleek niet genoeg te zijn om de geel-rode formatie van coach Redbad Strikwerda echt onder druk te zetten. Dynamo won de eerste set met 18-25.

In de tweede set wist Sliedrecht Sport goed bij te blijven door onder andere een veel scorende Tom Koops. Echter bij 9-10 kwam er zand in de motor van de baggeraars. Dynamo forceerde Sliedrecht met scherp spel tot het maken van veel fouten. De blauw-witte strijders keken daardoor al snel tegen een gat van 9 punten aan: 10-19. Sliedrecht wist nog wel met een goed gevoel de derde set in te gaan met een kill block en een mooie pipe-aanval van Martijn de Haan, maar Dynamo gaf de voorsprong niet meer uit handen: 15-25.

Met de voorkennis dat dit weleens de laatste set van het seizoen zou kunnen zijn, begonnen de Sliedrechters met veel bravoure aan de derde set. Het resulteerde in mooi volleybal en prachtige punten. Maar wederom was het niet genoeg om het de oerdegelijke Apeldoorners echt lastig te maken. Dynamo wist al snel een klein gat te slaan en dit werd niet weggegeven. Rond de 20 werd het toch nog even spannend met een killblock van good old Michael van Leeuwe na een time-out van Dynamo. Maar het team van onder andere oud-internationals Jeroen Rauwerdink en Sjoerd Hoogendoorn had simpelweg te veel kwaliteit om deze set weg te geven. De set eindigde in 20-25.

Sliedrecht Sport moest vandaag dus wederom zijn meerdere erkennen in Dynamo Apeldoorn. Ze waren simpelweg te goed en winnen met 3-0. In de finale van het Nationale bekertoernooi spelen zij tegen Orion Doetinchem of Lycurgus Groningen.

Onze mannen mogen van hun sportieve vakantie gaan genieten. Hopelijk zijn ze volgend seizoen weer écht live te bewonderen in de Basis. En ik duim met u mee dat naast de Eredivisiespelers- en speelsters iedereen weer kan volleyballen. Of het nou in de kelderklasse of de Topdivisie is; het spelletje (en de kantine) wordt enorm gemist.

Auteur: Niels de Jager


Terug naar nieuws overzicht


Business Club