14|02

Edwin Koene over D1 tegen Voltena

Het is een drukke (inhaal) week voor Sliedrecht Sport Dames 1. Vanwege de Europese prestaties moeten ze deze midweek twee competitiewedstrijden afwerken. Voor de ploeg van trainer-coach Elroy Bezemer staat er daarin niets meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer. Plaats nummer 4 in de eindrangschikking is zeker.

Edwin Koene over D1 tegen Voltena

De nummers 1 tot en met 3, VV Utrecht, Apollo 8 en VC Sneek, zijn weliswaar uitgespeeld, maar niet meer te achterhalen. En de nummer 5, VC Zwolle, staat vast als nummer vijf. Met de vierde plaats neemt Sliedrecht Sport twee punten mee naar de A-poule. Hierin spelen zij een volledige competitie met de top 6. De nummers 1 en 2 in deze eindstand spelen om het landskampioenschap.

Een drukke week dus voor Sliedrecht Sport. Een week waarin ze zich ook zullen voorbereiden op de kwartfinale beker die zaterdagmiddag op het programma staat. Om 15.30 uur is Apollo 8 in sporthal de Basis de tegenstander. Maar even terug naar de competitie. Vanavond staat in Meijel nog de ontmoeting met Peelpush op het programma. In de laatste competitiewedstrijd treffen de blauw-witten morgen streekgenoot Voltena uit Nieuwendijk. Net als voor Sliedrecht Sport staat er ook voor Voltena niets meer op het spel.

Voltena zal hoogstwaarschijnlijk als achtste eindigen en met twee punten beginnen in de B-poule. 

Een 3-0 thuiszege voorspellen is dit seizoen geen zekerheidje. Sterker nog, alleen Dynamo werd dit seizoen zonder setverlies verslagen. Misschien dat het vandaag met nieuwkomer Evie van Kerkvoorde, overgekomen van Eurosped, voor de tweede keer gaat lukken. Eerder dit seizoen, begin november 2022, eindigde het duel met Voltena in sporthal de Crosser in Werkendam in 1-3 voor Sliedrecht Sport (25-20, 19-25, 23-25 en 18-25).

De opvallendste naam bij Voltena is die van Raïsa Schoon. Op de website van Voltena staat bij opleiding/werk: fulltime (beach)volleybal speelster. In de zaal is ze als spelverdeelster, en soms ook passer-loper, belangrijk voor Voltena. Maar echte wereldprestaties levert ze op het zand. Met haar partner Katja Stam nam de 21-jarige Schoon al een keer deel aan de Olympische Spelen. Inmiddels is ook de eerste stap richting de Olympische Spelen van 2024 in Parijs gezet. Anderhalve week geleden veroverde het duo goud op het Elite 16-toernooi van Doha. Dit toernooi was het eerste toernooi dat meetelt voor de ranglijst die bepalend is voor de verdeling van de olympische tickets.

Kan Schoon vanavond ook een heel team aan de hand nemen? En gaat Sliedrecht volle bak spelen of strooit het zowel Voltena als bekeropponent Apollo 8 vanavond zand in de ogen?

Veel kijkplezier!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club