05|11

Een hoop verlies…

Tot nu toe is het een teleurstellend blauw-wit weekend geworden. Dames 2 ging er hard af in Nijmegen, maar ook in De Basis was het droefenis. Eerst onnodig verlies door Heren 2, gevolgd door een tie-break in de wedstrijd van Dames 1, die door de tegenstander werd gewonnen. Nu maar hopen dat Heren 1 vandaag betere zaken doet.

Een hoop verlies…

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Roel Ubels.

Dames 1
Sliedrecht Sport ontving in de Basis Sudosa-Desto. De gasten uit Assen kwamen als de derde in de stand naar Sliedrecht, dat zelf zesde stond, maar slechts één puntje minder had.

Nadat de ploeg uit Assen vorige week Apollo 8 versloeg was deze week de beurt aan Sliedrecht, hetgeen in de Basis als stunt door kan gaan.  Sudosa kwam met 2-1 achter (25-14, 19-25, 25-18) maar boog dat net als vorige week om naar 2-3 winst via 17-25 en 11-15. De verschillen per set waren groot, met pieken en dalen in de score en het niveau.

In de tiebreak sloeg Sudosa zich heel knap naar een 1-7 voorsprong en via 7-13 pakten ze de dikke winst. In de set ervoor hadden ze van 8-6 achter een 8-12 voorsprong gemaakt en deze marge met hand en tand verdedigd en via 14-16 en 16-21 de winst gepakt.

Sliedrecht had de ruim betere eigen score (77 om 63) voornamelijk vanwege de 52 om 42 aanvallende punten. Maar ze hadden met 34 om 20 directe punten voor de tegenstander ook de veel hogere foutenlast. Evie van Kerkvoorde werd met 23 punten topscorer.

 

Dames 2
Sliedrecht Sport dames 2 had als tegenstander Pegasus Nijmegen, de nummer vijf in de stand. Onderling verschil in punten bedroeg vooraf twee, met de vermelding dat Pegasus een wedstrijd minder speelde. Dat kon dus weleens een spannend duel opleveren. Niks was minder waar.

Pegasus besliste de wedstrijd met 3-0 voor zich, de bezoekers bleven in de laatste twee sets ver achter met twee keer 25-17 als setstanden. Daarvoor hadden ze in de eerste set nog 22 punten meegekregen.

 

Heren 2
Koploper Sliedrecht Sport H2 vs. Peelpush eindigde in de Basis in een 1-3 zege voor de bezoekers uit Meijel. Nadat de verliezende partij in de eerste drie sets steeds 22 punten had meegekregen werd de vierde set met 23-25 beslist. En de uitkomst van die set geeft met de stunt van Peelpush ook aan wie twee van de drie eerste twee sets won.

 

Dames 3 en Heren 3
Een Sliedrechts niveau lager – de Tweede divisie – deelde ook Dames 3 in de malaise met een 3-1 verlies tegen koploper Hajraa Dames 1. Alleen Heren 3 was tot nu toe de positieve uitzondering. Met een cleane 4-0 tegen Hands Up uit Berlicum verstevigden zij hun koppositie.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club