10|11

Eerste EC-wedstrijd verloren

De eerste pot van onze dames tegen Olimpico Las Palmas is helaas verloren gegaan.

Eerste EC-wedstrijd verloren

*Jolijn de Haan* of Sliedrecht Sport, *Ana Rekar* of Sliedrecht Sport

Het Spaanse team was duidelijk beter op elkaar ingespeeld, wat ook niet zo gek was, aangezien de competitie daar gewoon doorloopt. In de eerste set kwam Sliedrecht nog dichtbij na een 10-15 achterstand (officieel was dit de ‘thuiswedstrijd’): 23-25.

In de tweede en derde set keken onze blauw-witten vrijwel steeds tegen een achterstand aan, die beide keren eindigde in setverlies: 18-25 en 21-25. Daarmee is de eerste wedstrijd voor de Spanjolen: 0-3.

Morgen is de rematch… wederom om 19:00 uur en wederom live te volgen via de Facebook-pagina van Dames 1 en qua livescore via de pagina van de CEV.

Vizier op Volleybal
De omstandigheden in de aanloop naar dit duel waren veel gunstiger voor de Spaanse ploeg (konden normaal trainen en wedstrijden spelen) dan voor Sliedrecht, dat zich moest behelpen met aangepaste trainingen en een maand geleden hun laatste competitiewedstrijd speelde.

Sliedrecht Sport kende een minder goed begin in de openingsset, hetgeen tot uitdrukking kwam in een vlotte 2-7 achterstand. De inhaalrace eindigde bij 8-9, waarop de thuisspelende gasten opnieuw een gaatje wisten e slaan naar 9-14. Opnieuw moest Sliedrecht in de achtervolging, die een 14-16 pauzestand opleverde bij de tweede technische time out. In het laatste derde deel van de set lukte het de Nederlandse kampioen en bekerhouder om het verschil bij 20-20 van de borden te spelen. Het ging bij de big points gelijk op (21-21, 22-22, 23-23) met het eerste setpoint (23-24) voor de ploeg uit Las Palmas, dat ook bij eerste gelegenheid werd verzilverd voor de 0-1 stand in sets.

Sliedrecht begon in de tweede set met dezelfde speelsters op dezelfde posities. Het begin was beter, nu hoefden ze vooreerst niet in te halen (4-3, 5-4), maar was dat pas van toepassing rond de eerste verplichte pauze. Tussen de technische time -outs schommelde het verschil tussen drie (6-9) en vijf (11-16) punten in het voordeel van Las Palmas. De Spaanse ploeg was het eerste bij de twintig puntengrens (16-20) en na 18-23 ook het eerst bij de finish (18-25).

De 4-7 achterstand in de derde set maakte Sliedrecht bij 9-9 ongedaan, maar daarna ging het voordeel ook snel weer naar Gran Canaria. De 11-13 werd 11-17 en 13-17. Sliedrecht wilde niet capituleren en al na drie sets de kleedkamer opzoeken. Maar stond wel tegenover een ploeg die de wedstrijd beslist niet langer wilde laten duren dan strikt noodzakelijk. De 14-19 tussenstand gaf hen de beste papieren voor een zege in drie sets. En die beste papieren lieten ze zich niet meer afpakken, het werd 17-21 en bij 18-24 waren ze een rake klap van de zege verwijderd. Die klap werd bij 21-24 uitgedeeld.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club