27|10

Eerste keer thuis… tweede overwinning

Gisteravond hebben onze vrouwen een fraaie overwinning geboekt op VC Sneek. Het spelbeeld verschilde enorm per set, maar uiteindelijk trokken de blauw-witten toch aan het laatste eind.

Eerste keer thuis… tweede overwinning

Foto’s: Guillaume Kortekaas

Vooraf was al een spannend potje voorspeld. Zowel Sliedrecht als Sneek worden ingeschaald voor de bovenste plaatsen in de Eredivisie. De gasten maakten dat ook meteen waar in de eerste set. Op 6-9 voelde coach Elroy Bezemer van Sliedrecht zich al genoodzaakt om een time-out te nemen. Qua stand leverde dat niet meteen voordeel op, alhoewel de thuisploeg op 19-20 dichtbij was. Daarna was het vooral aan de Friezinnen: 21-25.

Ook in de tweede set stuurde Bezemer zijn ‘basis’ het veld in, bestaande uit Iris, Lana, Noa, Emma, Louise, Mille en Jolijn. Die laatste beleefde n iet haar meest succesvolle avond ooit en werd ook een paar keer gewisseld.

Hoe dan ook, ging het in set 2 beter. Vanaf het begin was er een voorsprong (7-2). Op 16-14 was Sneek het meest dichtbij, maar Sliedrecht behield steeds de voorsprong. Ellemijn (uit Dames 2) viel in en de ‘Eline en Dagmar voor Noa en Iris’-tactiek werd toegepast (inclusief terugwissel), wat uiteindelijk resulteerde in een cleane 25-22.

In set 1 werden er veel fouten gemaakt door de thuisploeg, maar in set 3 was het drama helemaal compleet. Na een enigszins dubieuze ‘uit-bal’ van de scheids, was Dames 1 het even helemaal kwijt: 11-25.

Laten we het maar op de charme van vrouwenvolleybal gooien, maar set 4 was geheel de andere kant op. Na een 8-2 en 18-11 voorsprong, bleef de set in de Alblasserwaard: 25-18.

Het wisselvallige spel stemde de tribunes niet gerust en sommige experts voorspelden al een ‘grandioos verlies’ van het thuisteam. Niets was echter minder waar. Na een voorbeeldige start (4-1), kwam Sneek langszij (7-7). Coach Elroy nam een time-out en je voelde dat de winnaar van het punt daarna, de ‘opperhand’ zou hebben. Dat was ook zo. 8-7 werd 11-7 en 15-8, met maar liefst drie dikke blok-punten in de laatste vijf.

Wederom victorie. Lekker… zaterdag verder. Weer in De Basis. Zorg dat je het niet mist!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club