17|04

Eerste winst is binnen! Dames 1 verslaat VC Sneek

Dames 1 speelde vanavond grotendeels magistraal in de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap. De uitslag (3-0) was dan ook volledig terecht. Dit belooft wat voor de rest van de serie...

Eerste winst is binnen! Dames 1 verslaat VC Sneek

SLIEDRECHT , 17-4-2019 , Sliedrecht Sport - Sneek , Finale Landskampioen

Foto’s: Peter Verheijen

In de eerste set was het Sneek dat het eerste gaatje sloeg en tot aan de 15 leidend was. Op 13-15 kwam echter Esther van Berkel aan serve en dat was te veel servicedruk voor de Friezinnen. Na twaalf services op rij was de set voor blauw-wit: 25-15.

In de tweede set ging het lang gelijk op. Ook nu leidde Sneek weer. Bij 19-21 was het echter Fleur Savelkoel die aan service kwam en dat was wederom te veel servicedruk voor de ‘roden’ uit Sneek: 24-21. Twee puntjes later was de set beslecht… 25-22.

Blijkbaar brak er toen iets aan Friese kant. Bovendien speelde Sliedrecht een geweldige set. Verdedigend en serverend ging vrijwel alles goed. Een bijzonder lekkere set die in 25-10 eindigde.

3-0 voor Sliedrecht… op naar de volgende wedstrijd: aanstaande zondag om 16.00 uur in Sneek. Be there… om onze dames naar de overwinning te juichen!

Podium.TV
Hier kijk je de samenvatting, hele wedstrijd en interviews terug.

 

Vizier op Volleybal

Winst voor oppermachtig Sliedrecht Sport
“Als topfavoriet is het eerste woord aan Sliedrecht om het thuisvoordeel een 1-0 in wedstrijden te nemen, ongeacht met welke uitslag of setstanden. Lukt het hen of kan Sneek de eerste aanval pareren? Dat was de te beantwoorden vraag vooraf. En die kunnen we beantwoorden met ja en neen. Ja het lukte Sliedrecht, neen Sneek kon de aanval niet pareren. Het werd 3-0 voor Sliedrecht via 25-15, 25-22 en 25-10.”

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl

 

Leeuwarder Courant

VC Sneek staat langer in de file dan op het veld: ‘Ik heb niet vaak zo dik verloren’
“Schrijnend was de ontknoping in de eerste set. Sneek begon niet eens heel slecht, al waren de vijf serve- en drie netfouten slordig. Maar op een 13-15 voorsprong was er weinig aan de hand. Op dat moment echter kwam Esther van Berkel aan serve voor de thuisclub. Zij zette een voor dit niveau ongekende serie neer, met liefst vier aces. Sneek wist haar niet van de opslagpositie te krijgen: 25-15.”

Lees hier het hele artikel van Peter van der Meeren op lc.nl

 

AD

Denise de Kant beleeft een droomseizoen bij Sliedrecht Sport
,,Als ik nadenk over wat ik dit eerste seizoen bij Sliedrecht Sport allemaal meegemaakt heb tot nu toe, dan komt het besef dat dat eigenlijk niet normaal is.’’ Het is de alleszeggende conclusie die de 21-jarige Denise de Kant trekt als zij in vogelvlucht de nog niet beëindigde volleybaljaargang 2018-2019 de revue laat passeren: twee gewonnen prijzen met Sliedrecht Sport, duels in de Champions League en CEV Cup op Europees gebied en dominant in de reguliere competitie en in de kampioenspoule. ,,Als je twee jaar geleden had beweerd, dat ik dit allemaal zou hebben meegemaakt in dit seizoen, had ik je waarschijnlijk hard uitgelachen.’’

Hier lees je de hele voorbeschouwing van Arco Bomgaars met Denise de Kant op ad.nl

 

De Volkskrant

Veel volleybaltalenten in Sliedrecht
“Bij het vrouwenvolleybal is de finale van de play-offs van start gegaan. Sliedrecht Sport en Sneek strijden om de landstitel. Woensdag stonden er vier talenten op het veld die ook opgeroepen zijn voor de nationale ploeg.”

Lees hier het hele artikel van John Volkers op volkskrant.nl

 

Omrop Fryslan
Hier vind je de interviews met VC Sneek na afloop op Omrop Fryslan.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club