11|11

Einde Europa Cup voor Sliedrecht

In een bloedstollende tweede wedstrijd op de Canarische Eilanden hebben onze meiden het toch niet gered om een ronde verder te komen in de Challenge Cup.

Einde Europa Cup voor Sliedrecht

De eerste wedstrijd ging enigszins geflatteerd met 0-3 verloren. Vanavond stond er een veel sterker blauw-wit team, wat zich manifesteerde in de eerste sets. In set 1 werd eigenlijk de hele set tegen een kleine achterstand aangekeken, totdat het erop aankwam en de setwinst met 23-25 naar binnen werd gehengeld.

De Spanjolen leken in de tweede set wat aangedaan en konden slechts vanuit achterstand toezien hoe ook hier de Sliedrechtse club de set wist te pakken: 20-25. Nog één setje en onze meiden hadden de felbegeerde ‘golden set’ te pakken… maar helaas werd dat geen waarheid. Na een korte voorsprong in de derde set ging deze verloren (25-20) en ook in de vierde en beslissende doorloop trokken we helaas aan het kortste eind, ondanks dat het super spannend was: 25-22. En dus 2-2 in sets. De vijfde set – om des keizers baard – ging uiteindelijk ook verloren met 15-11 en dus werd het 3-2. Twee keer verlies en een einde aan het Europees avontuur. Hopelijk kunnen we snel op voor een herstart van de vaderlandse competitie.

Verslag op Vizier op Volleybal

Er moest in drie of vier sets gewonnen worden om een golden set af te dwingen, en die golden set (tot de vijftien) moest dan ook gewonnen worden. Dan was in de volgende ronde het Franse Vandoeuvre Nancy de tegenstander. Als VC Gran Canaria twee sets won dan was de thuisreis naar Schiphol tevens het afscheid van Sliedrecht van het toernooi om de Challenge Cup 2020.

Echter na een voorbeeldige start, die Sliedrecht een 0-2 in sets opleverde konden ze vervolgens niet doordrukken. Zowel de derde als de vierde set gingen verloren, waarmee het Europese avontuur dus ten einde ging. De vijfde set was vervolgens ook  voor de thuisploeg.

Trainer/ coach Vera Koenen en haar staf hadden hun vertrouwen voor de Starting Seven gegeven aan spelverdeelster Rochelle Wopereis, libero Julia Joosten, diagonaal Kirsten Wessels, midspeelsters Carlijn Ghijssen-Jans en Denise de Kant en de passer lopers Christi Wolt en Fleur Savelkoel.  Zij moesten het Sliedrecht schip voor zinken behoeden. Voorwaar gezien gisteren geen makkelijke opgave!

In het begin van de eerste set, toen de ploeg na de 4-4 op een achterstand van drie punten werd gezet, werd de druk op een goed resultaat nog groter omdat ze dit verschil maar niet van de borden kregen. Dat lukte pas met Carlijn Ghijssen-Jans aan serve, zij serveerde 13-10 naar 13-13.  Via een driemeter score kwam Sliedrecht met 14-15 voor, kwam weer achter met 17-15 en 19-17, sloeg zich echter met een ace weer bij 20-20 op gelijke hoogte, waarop de thuisploeg de time out in ging en prompt daarna twee keer scoorde (22-20). Dat verschil bleef een side out staan (23-21), vervolgens maakte de ploeg van Vera Koenen vier punten achter elkaar en sloot via een blokpunt met 23-25 af.

Sliedrecht had een sterk begin van de tweede set. Maar na de time out bij 3-8 kon Las Palmas het verschil tot één puntje terugbrengen bij 8-9. Ook de 11-14 achterstand werd weggewerkt (14-14), waarna de ploegen een tijdje in de score gelijk opliepen (17-17). Bij 17-20 vluchtte Gran Canaria de time out in, drie scores op rij voor Sliedrecht dwongen dat af. Side out voor 18-21, een score op eigen serve voor Sliedrecht maakte 18-22 en even later 19-23. Het setpoint op 19-24 ging verloren via een foutserve, maar op 20-24 zette een snelle midaanval de 20-25 en de 0-2 setstand op het scorebord.

Nog één setje pakken, dan is het eerste deel van de opdracht geslaagd. De opdracht om in drie of vier sets te winnen. Kan Sliedrecht het duel in drie sets beslissen?

De teams waren vooreerst aan elkaar gewaagd (3-3) in de derde set, waarin Jolijn de Haan de plaats van Kirsten Wessels innam. Sliedrecht pakte twee punten voorsprong (3-5), maar kreeg vervolgens een serie tegen die een time out bij 8-5 noodzakelijk maakte. Het eerste punt na die pauze was voor Sliedrecht (8-6). Daarna serveerde Christi Wolt haar ploeg naar 8-10. Bij 13-11 en 16-13 waren de rollen weer omgedraaid. Een foutserve en een ace maakten 18-14, blokkerend maakte Sliedrecht 19-16, maar kreeg het gaatje eerst niet gedicht (20-16). Dat lukte op één puntje na bij 21-20, waarop de thuisploeg naar de zijlijn werd gehaald. Dat deed Vera Koenen ook toen er 23-20 op het scorebord stond. Zonder succes, via 25-20 kwam de setstand op 1-2.

Dan de beslissing maar forceren in set vier, die vanwege de setstand tot een alles of niets set werd. Een set met een dubbele lading. Winst Sliedrecht betekende Golden Set spelen, verlies uitschakeling. Voor Las Palmas was uiteraard de omgekeerde feit van toepassing. Winnen door naar de volgende ronde, verliezen Golden Set spelen.

Gran Canaria nam na 0-2 achter en 5-3 voor en nam vervolgens een 8-5 voorsprong, die ze tot 14-10 uitbouwden, waarna Vera Koenen haar ploeg rondom zich verzamelde aan de zijlijn. Dat werkte toen er 15-15 op het scorebord stond, stond Gran Canaria met zijn allen aan de kant. De Spaanse dames waren het eerst bij de twintig (20-18), hielden het verschil op twee punten (23-21) en kwamen bij 24-22 op setpoint. Time out Sliedrecht Sport. Met een ace sloeg Gran Canaria zich vervolgens naar de volgende ronde in de Challenge Cup en Sliedrecht uit het toernooi.

De spek en bonen tiebreak werd een prooi voor Gran Canaria. Bij 7-8 werd er van speelhelft gewisseld, na 12-8 kon Sliedrecht terugkomen tot 12- 11, het matchpoint op 14-11 verzilverde de thuisploeg via een uitgeslagen Sliedrecht aanval.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club