09|04

Elroy Bezemer nieuwe hoofdcoach Dames 1 Sliedrecht Sport

Elroy Bezemer staat de komende drie seizoenen als trainer-coach voor het team van Dames 1 van Sliedrecht Sport. Om de opleiding en doorstroming van talenten te bevorderen, gaat hij tevens leidinggeven aan het trainerscollectief dat toeziet op Dames 1, 2 en 3. Bezemer is de huidige trainer-coach van het Sliedrechtse Dames 2.

Elroy Bezemer nieuwe hoofdcoach Dames 1 Sliedrecht Sport

Foto: Pim Waslander

Eerder benoemde Sliedrecht Sport Mark Roper, de huidige assistent trainer-coach van Dames 1 tot hoofdcoach, maar hij moest zich helaas recent om persoonlijke redenen terugtrekken. “Gelukkig hebben we een brede pool van getalenteerde coaches binnen Sliedrecht Sport, waardoor we deze uitdaging het hoofd kunnen bieden”, aldus Cees Boer, voorzitter van Sliedrecht Sport. “Met Elroy hebben we het vertrouwen grote stappen te kunnen zetten in het laten doorstromen van talent binnen onze vereniging. Daarnaast gaan we vanzelfsprekend ook komende seizoenen weer maximaal voor de prijzen.”

Volleybalschool
Bezemer (1975) speelde vele jaren in de Eredivisie als spelverdeler bij Alcom Capelle en Next Volley Dordrecht. In de periode 2004-2006 was hij actief als (assistent-)trainer bij Sliedrecht; in de jeugd en bij Dames 1 en 2. Daarna was hij bij VC Nesselande onder andere werkzaam als hoofdtrainer van het in de Eredivisie uitkomende Dames 1. Hij stond vervolgens mede aan de basis van één van de eerste volleybalscholen van Nederland: de Prima Donna Kaas Volleybalschool in Huizen, waar hij overigens ook trainer was van Dames 1 en Heren 1.

Na een jaar actief te zijn geweest in de Bundesliga als assistent-trainer bij USC Münster kwam hij in 2019-2020 in dienst bij Sliedrecht Sport. Naast hoofdtrainer van de Volleybalschool Drechtsteden, coachte hij een jaar Dames 3 en twee seizoenen Dames 2.

Mix van ervaring en talent
“Een eer en uitdaging om deze klus op te pakken”, aldus Elroy Bezemer. “Met een mix van ervaren speelsters en talenten willen we meestrijden om de prijzen. In die zin is Dames 1 het sluitstuk van het opleidingstraject binnen Sliedrecht Sport en een verlengstuk van wat ik de afgelopen jaren met Dames 2 en 3 heb gedaan. Ik blijf dan ook nauw betrokken bij Dames 2 als coach en trainer.”

Om de talentontwikkeling en ambities van Sliedrecht Sport verder invulling te geven, wordt de training en coaching van de hoogste damesteams gewijzigd. Er wordt een trainerscollectief gevormd, onder leiding van Bezemer. Hij is zelf hoofdcoach van Dames 1, maar blijft ook trainer-coach bij Dames 2, met Meike Martijn als assistent trainer-coach. Ook Dames 3 met trainer-coach Daniël van Helden maakt onderdeel uit van dit collectief.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club