29|03

Elroy Bezemer ook in 2023-2024 hoofdcoach Dames 1

Ook volgend seizoen is Elroy Bezemer trainer-coach van de huidig landskampioen en Bekerwinnaar bij de dames: Sliedrecht Sport. Het wordt zijn tweede seizoen bij de Sliedrechtse Eredivisie-formatie. Daarvoor coachte hij een jaar Dames 3 en twee seizoenen Dames 2.

Elroy Bezemer ook in 2023-2024 hoofdcoach Dames 1

Foto: Peter Verheijen

“Sliedrecht heeft na de kampioensjaren ingezet op een jong team met veel talent”, licht Sliedrecht Sport-voorzitter Cees Boer toe. “Hiermee willen we in meerdere jaren doorgroeien naar een stabiel team in de top van de Eredivisie. Daarbij willen we blijvend verbonden zijn met de opleiding van onze club. Elroy past, als rasopleider met veel ervaring, uitstekend bij die ambitie. Ook zijn ervaring als spelverdeler in de Eredivisie komt erg goed van pas. Volgend seizoen maken we samen de volgende stap!”

Elroy Bezemer: “Het afgelopen seizoen is me erg goed bevallen. Er zit nog veel potentie in de groep. Ik heb er dan ook super veel zin om volgend seizoen door te bouwen met dit team. Daarnaast vind ik het nog steeds een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze mooie vereniging en daar iets aan toe te kunnen voegen.”

Achtergrondinfo Elroy Bezemer
Bezemer (1975) speelde vele jaren in de Eredivisie als spelverdeler bij Alcom Capelle en Next Volley Dordrecht. In de periode 2004-2006 was hij actief als (assistent-)trainer bij Sliedrecht; in de jeugd en bij Dames 1 en 2. Daarna was hij bij VC Nesselande onder andere werkzaam als hoofdtrainer van het in de Eredivisie uitkomende Dames 1. Hij stond vervolgens mede aan de basis van één van de eerste volleybalscholen van Nederland: de Prima Donna Kaas Volleybalschool in Huizen, waar hij overigens ook trainer was van Dames 1 en Heren 1.

Na een jaar actief te zijn geweest in de Bundesliga als assistent-trainer bij USC Münster kwam hij in 2019-2020 in dienst bij Sliedrecht Sport. Naast hoofdtrainer van de Volleybalschool Drechtsteden, coachte hij een jaar Dames 3 en twee seizoenen Dames 2 en volgde dit seizoen de stap naar Dames 1.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club