17|04

En dat is twee!

Ook de tweede finalewedstrijd is een prooi voor onze meiden geworden. In Borne werd wederom soeverein gewonnen van Apollo 8: 0-3. Dat betekent dat de volgende wedstrijd, op 24 april in De Basis, de landstitel kan opleveren. Lekkerrrrrrrrrrrrr!

Vera bracht zoals verwacht hetzelfde team binnen de lijnen als vorige week: Christie, Carlijn, Kirsten, Rochelle, Jolijn, Fleur en Denise. Dat werd niet meteen een succes. Sterker nog, na de 4-4 liep de thuisploeg uit naar 8-4. De time-out bracht geen soelaas, waardoor Vera op 15-10 tot een drastischere maatregel besloot door de spelverdeling over te dragen aan Ana. Exit Rochelle. Het leverde meteen een beter Sliedrecht op. Na 15-14 werd op de 18 gelijk gemaakt. Na 21-21 gaf blauw-wit extra gas en tikte met 23-25 de set binnen.

Daarna was het eigenlijk alleen Sliedrecht wat de klok sloeg. Het begin van set twee was precies gespiegeld aan dat van set 1. Na 4-4 nam nu Sliedrecht de 4-8 voorsprong. Die werd niet meer uit handen gegeven. 9-13 werd 13-18 werd 15-20 werd 20-25. Ook set 2 mocht mee terug naar de Alblasserwaard.

In set 3 mochten de Apollonezen kennis maken met het Sliedrechtse blok. Zeker aan het begin kwamen bijna alle punten daaruit. Binnen mum van tijd stond Sliedrecht Sport dan ook voor met 4-10. De voorsprong liep zelfs op naar tien punten (10-20), waardoor je je al ging afvragen of Vera wellicht nog wat reservespeelsters in zou brengen. Net op dat moment richtte Apollo zich weer wat op en scoorde vijf punten op rij: 15-20. Daar hadden de gebroeders coach overigens wel alle wisselspeelsters voor nodig. De ‘Zuid-Hollandse aanvalsformatie’ – zoals RTV Oost Sliedrecht Sport in z’n commentaar omschreef, liet zich niet meer de kaas van het brood eten: 20-25.

Op naar volgende week als landstitel nummer 6 bijgeschreven kan worden in eigen sporthal De Basis. Het leven is mooi… zelfs in coronatijd!

Hier kijk je de hele wedstrijd terug via de website van Eyecons.