01|04

…en Nienke de Waard denkt terug aan tien jaar geleden (en kijkt vooruit op het duel tegen Zwolle)

Herinneringen... afgelopen week werd ik gebeld door Arco Bomgaars, de sportjournalist van AD/Dordtenaar. Hij vroeg mij herinneringen op te halen aan het eerste landskampioenschap van Sliedrecht Sport. Dit was namelijk vandaag precies tien jaar geleden!

…en Nienke de Waard denkt terug aan tien jaar geleden (en kijkt vooruit op het duel tegen Zwolle)

Foto's: Rick den Besten

Zonder moeite kon ik bepaalde momenten weer terughalen. De bomvolle Sneker sporthal met voornamelijk Sliedrecht supporters, het goede gevoel met gezonde spanning vooraf en natuurlijk het laatste punt.

Al tien jaar lang staat Sliedrecht Sport aan de top en is het (een van) dé club(s) waar je als volleybalster voor wilt spelen! Natuurlijk speel je wedstrijden die je het liefst zo snel mogelijk wilt vergeten en zijn er wedstrijden die je je na tien jaar weer zo voor je kunt halen.

Naast de mooie momenten, zijn er ook wedstrijden met een bittere nasmaak, ook die vergeet je (helaas) niet. Zo heeft Zwolle ons destijds een aantal flinke katers bezorgd. Op één of andere manier hadden wij het toen in die sporthal vaak lastig.

Zwolle draait de laatste jaren goede seizoenen. Meespelen om de landstitel lijkt nog een stap te ver, maar een stabiele ploeg in het linker rijtje is het zeker! Met nog twee wedstrijden te gaan zal Sliedrecht Sport er alles aan doen om een zo goed mogelijke uitgangspositie te creëren. Dit jaar geen Kampioenspoule, maar ‘ouderwets’ de nummer 1 tegen 8, 2 tegen 7, enzovoorts.

In de eerste ronde van de play-offs zullen ze elkaar nog niet tegenkomen, maar wie weet in de volgende ronde? Dan is een goede herinnering in je achterhoofd altijd lekker!

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club