12|01

En weer driepunter voor dames

Dames 1 is on a roll... Ook Alterno moest in De Basis aan de blauw-witte dadendrang geloven: 3-0.

En weer driepunter voor dames

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s: Roel Ubels

Dankzij het goede spel van onze meiden had het team uit Apeldoorn weinig in te brengen: 25-17, 25-15 en 25-19. Naast dat Laura de Jong in actie kwam, was ook leuk dat Nienke Snelting en Femke van Rekom van Dames 2 speelminuten kregen. Ze hadden sowieso al een goede dag, want hun ‘eigen’ team wist in De Basis de Groningse dames van Donitas met 3-0 te verslaan, waarmee D2 naar de zevende plaats op de ranglijst stijgt.

Met de drie punten in de tas neemt Dames 1 een voorsprong van zes punten op de nummer 2, Eurosped. Aantekening daarbij is dat zij morgen nog in actie komen tegen Flamingo’s-Activia.

Nienke Smelting: speelminuten D1

Al met al een mooie voorbereiding voor de halve finale in de Beker, die woensdag op het programma staat. D1 reist dan af naar Borne om daar een replay te doen van de afgelopen Bekerfinale en de strijd om de Supercup. Afgaand op het feit dat beide prijzen zich nu in De Basis bevinden, lijkt een overwinning binnen handbereik. Maar goed, het moet maar wel weer even gebeuren… iets over onderschatting, focus en nog zo wat van die zaken, waar Vera hopelijk alles vanaf weet.

De Stentor

Koploper gunt Alterno geen set
In de eerste set maakte Alterno het zaterdag wel een tijdje spannend. Halverwege stond de ploeg van coach William Klaver nog voor (13-14). Daarna gaf Sliedrecht gas en sprokkelde Alterno er slechts drie puntjes bij: 25-17. In de tweede doorgang hadden de Apeldoornse volleybalsters weinig in de melk te brokkelen. Die set eindigde in 25-15. Pas in het derde bedrijf werd het weer even spannend. Tot 15-13 bleef Alterno aardig bij. Wederom toonde Sliedrecht zich richting de ‘big points’ de betere: 25-19.

Klaver kon wel leven met het verlies. “Sliedrecht is gewoon op alle fronten de betere. We speelden zelf fris en netjes, en vergeet niet dat we maar met z’n negenen waren.”

Lees hier het hele verslag van Joost Houtappels op destentor.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club