17|12

En weer een kampioen: meiden C6

Na weken hard trainen en wedstrijden spelen was het vandaag dan eindelijk zover. De wedstrijd die je wilt spelen: 'de kampioenswedstrijd'.

En weer een kampioen: meiden C6

De situatie vooraf
Wij staan eerste met één punt voorsprong op de nummers 2 en 3. Wij spelen om 09.30 uur tegen Smash 66. Om 13:00 uur is het beurt aan de nummers 2 en 3, die tegen elkaar spelen: Volley2B en Move4u. De opdracht is dus duidelijk… zelf met 4-0 winnen betekent het kampioenschap. Anders wordt het billenknijpen tot halverwege de middag.

De wedstrijd
Zoals gezegd moesten we zelf om 09.30 uur spelen in Alblasserdam. Geen tijd dus om lang op bed te luieren of nog heel TikTok en Netflix leeg te streamen. Gelijk scherp aan de dag beginnen. Op tijd vertrekken en aankomen in een zaal waar het net ietsjes warmer is dan buiten (scheelt niet veel).

Even alle koppen bij elkaar en afspreken dat de zenuwen niet de baas worden van ons spel vandaag. Gewoon je eigen ding doen dan komt het goed. Snel warmlopen en inspelen en… beginnen maar.

Set 1
Scherp en warm waren we. Gelijk met een goede service beginnen en de eerste voorsprong pakken. Na goed verdedigen en serveren was de set snel binnen 25-7. Op naar deel 2.

Set 2
Even weer iedereen bij elkaar en erop wijzen dat die ene zwaluw nog geen zomer maakt. We beginnen weer op 0-0 en we moeten het zelf doen. Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen weer scherp en enthousiast. Er waren weer leuke punten te zien voor onze supporters die in grote getale mee gereden zijn om een eventueel kampioenschap te vieren. Tot 10-8 kon Smash nog prima bijblijven maar daarna was het toch MC6 dat punt na punt wist te scoren. Resulterend in een 25-12 set winst. Nog twee setjes en het feest kan beginnen.

Set 3
Nu wordt het toch echt wel spannend. De zenuwen nemen toe. Maar dit mag geen controle krijgen op ons. Dus even rustig in- en uitademen en het veld in. Ook deze set verliep naar wens ondanks dat Smash weer meer punten scoorde als de set hiervoor bleven wij aan de goede kant van de score 25-14. Nog maar 1, 1, 1, 1, 1!

Set 4
De set waar we zo hard voor gewerkt hebben al die weken. Dus gelijk scherp beginnen. Smash mocht beginnen met serveren, wij dus gelijk de site out maken en een serveerserie naar 10-0. Dit kan toch niet meer fout gaan. Puntje erbij voor Smash en zelf weer de site out maken. Nog een serie erover en toen stond het even later ineens alweer 24-3. Toch even een time out om de supporters de tijd te geven om hun camera’s scherp te stellen en ons erop te wijzen te genieten van dit hopelijk laatste punt van deze competitie. Smash mocht serveren. De pass valt nog over het net aan de andere kant. Deze wordt nog verdedigd door Smash alleen komt ook deze net over het net. Een blok levert niet gelijk een punt op maar Smash krijgt de bal niet meer over het net en dus is het kampioenschap daar!

Dolle vreugde is wat volgt in de zaal en op de tribune.

In je eerste jaar als C-team (met eigenlijk nog de CMV-leeftijd) kampioen worden is toch echt kicken.

Nog lekker aan de champagne en soesjes en de eerste seizoenshelft is klaar. Op naar de Tweede klasse!

Van harte gefeliciteerd: speelsters Eva Elsinga, Reza van der Starre, Sterre Hartmans, Jolynn Verboom, Lieve Wiersma, Ninthe Visser, Ayla Takaç, Benthe Boer, Romée Baan en trainer/coach Dennis Hartmans.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club