08|11

En weer twee dikke winstpartijen voor onze vlaggenschepen

Zowel de mannen als de vrouwen mochten wederom drie punten op hun conto bijplaatsen zaterdag. Dames 1 pakt daardoor de leiding in de Eredivisie (mede door puntverlies Apollo 8 en VC Sneek). Onze mannen verhuisden eindelijk naar het linker rijtje door de Capellenaren met 3-0 op te rollen. Alles bij elkaar dus een prima weekje...

En weer twee dikke winstpartijen voor onze vlaggenschepen

Verslagen van Volleybalkrant en Vizier op Volleybal. Foto’s van Guillaume Kortekaas.

Dames 1
Sliedrecht Sport liet zich in de openingsset verrassen door het bezoekende Eurosped. De gasten uit Vroomshoop bouwden brutaal een 11-15 voorsprong op bij de landskampioen, zagen die verloren gaan (16-15), maar toonden in de set finale veerkracht door van 22-21 via 23-23 een 23-25 zege te pakken. Daarna bepaalde Sliedrecht Sport het gebeuren binnen de lijnen. In set twee werd het 25-18 na 15-9 en 17-15. De derde set ging met 25-10, tussenstanden 13-5 en 21-8, heel vlot naar de thuisploeg. De 2-1 in sets werd 3-1 toen Sliedrecht in de vierde set van 16-9 en 19-14 de 25-15 setwinst pakte.
Iris Vos van Sliedrecht Sport werd met 22 punten topscorer van de partij. Noa de Vos maakte de meeste punten bij Eurosped, totaal 10. Met 49 om 34 aanvallende punten en onder andere een 8 om 18 foutenlast in de aanval had Sliedrecht veel voordeel aan hun kant.

Lees hier het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.

Onder de foto’s vind je het verslag van de mannenwedstrijd.

Heren 1
Op bezoek bij VCN in Capelle aan den IJssel is Sliedrecht Sport er in geslaagd om met de volle buit van het veld te stappen. De bezoekende ploeg kampte met enkele blessuregevallen, waardoor ze beide diagonaalspelers misten. Spelverdeler Rick van der Sluis wist deze positie echter met verve in te vullen. Bij de mannen van VCN is het gemis van de naar Lycrugus vertrokken Ferdy van Dijk voelbaar. De ploeg van trainer/coach Ferry van Hal levert daarmee behoorlijk wat power aan de buitenkant in. Met setstanden van 16-25, 18-25 en 15-25 werd het ondanks de blessuregevallen een ogenschijnlijk makkelijke avond voor Sliedrecht Sport. De nog jongen en zeer talentvolle Youri Ebbelaar werd topscorer van de wedstrijd, hij kwam 14 keer tot scoren.

Lees hier het hele verslag op Volleybalkrant.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club