18|12

Eredivisie gaat weer beginnen in Sliedrecht

Zoals het er nu naar uitziet kunnen Damens 1 en Heren 1 van Sliedrecht Sport per 9 januari weer aan de gang in de Eredivisies. Dit als gevolg van het besluit van het Kabinet om een aantal topsportcompetities, zij het onder strikte voorwaarden, weer toe te staan.

Eredivisie gaat weer beginnen in Sliedrecht

Foto: Hans van Wijngaarden
De Nederlandse Volleybalbond heeft ervoor gekozen halve competities te spelen met daarna kampioens- en degradatiepoules. De landskampioenen volgen uit afsluitende ‘best-of-5’ finalerondes. De resultaten van de eerste competitieronde, waarin Dames 1 op 10 oktober verloor van Apollo 8, blijven staan en tellen mee.

Best-of-five

In de kampioenspoules strijden de bovenste vier teams uit de Eredivisies vanaf 6 maart tegen elkaar. De landskampioenen volgen uit afsluitende ‘best-of-5’ finalerondes tussen de twee koplopers uit de kampioenspoule. In de degradatiepoule wordt door de onderste vijf teams van de reguliere competitie bepaald welk team volgend jaar in de Topdivisie uitkomt.

Vanzelfsprekend worden de wedstrijden volgens de richtlijnen van de RIVM en Nevobo gespeeld. Zo is er geen publiek welkom en is de court crew veel kleiner dan normaal. Ook worden sneltesten ingezet.

Om de thuiswedstrijden (die om 20:00 uur zullen beginnen) toch te kunnen volgen zal Sliedrecht Sport TV deze allemaal integraal uitzenden via de website.

Het speelschema ziet er als volgt uit:
9 januari: H1-Dynamo en TalentTeam-D1
16 januari: D1-Sneek en VoCASA-H1
23 januari: D1-Regio Zwolle en VCN-H1
30 januari: H1-SSS en Fast-D1
6 februari: D1-Set-Up en TalentTeam-H1
10 februari: Orion-H1
13 februari: H1-Lycurgus en Peelpush-D1
20 februari: D1-VCN en ZVH-H1
27 februari: H1-Taurus en Eurosped-D1


Terug naar nieuws overzicht


Business Club