08|04

Erik van der Schaaf eerste aanwinst 2021-2022

Passer-loper Erik van der Schaaf maakt komend seizoen zijn opwachting bij Sliedrecht Sport. Hij komt over van Lycurgus Groningen, waarmee hij komend weekend aan de finales om het landskampioenschap start. Beide spelverdelers van Sliedrecht, Niels Vermeulen en Rick van der Sluis, zijn in 2021-2022 wederom in het blauw-wit te bewonderen in De Basis.

Erik van der Schaaf eerste aanwinst 2021-2022

Foto: Pim Waslander

“We zijn ongelofelijk blij en trots dat we Erik bij onze selectie mogen verwelkomen”, aldus trainer-coach Paul van der Ven. “Erik is een zeer ervaren passer-loper en passend één van de sterkste van Nederland. Daarnaast is hij een ongelofelijk handige aanvaller en een échte teamspeler. Een aanwinst!”

Orion en Lycurgus
De 27-jarige Van der Schaaf speelde drie seizoenen voor Amysoft Lycurgus, waarmee hij de Supercup (2018) en de beker (2020) won. Daarvoor stond de aanvaller twee seizoenen in Doetinchem onder contract bij Orion. Hij begon met volleyballen bij Smashing ’72 in Diemen en stroomde in het seizoen 2014-2015 door naar het eerste team van VV Zaanstad, nadat hij daar diverse jeugdselecties doorlopen had.

Foto: Pim Waslander

Erik van der Schaaf: “Na drie mooie jaren in het hoge noorden is het tijd voor wat anders. Ik heb goede gesprekken gehad met Paul van der Ven en zie hem als een enthousiaste trainer-coach die alles uit zijn team weet te halen. Ook dit jaar heeft Sliedrecht in de Kampioenspoule maar weer eens laten zien hoe goed het kan volleyballen. Ik heb super veel zin om deel uit te maken van het andere blauw-witte team in de Eredivisie. Het zou geweldig zijn om na de zomer in een bomvolle sporthal De Basis te spelen en voor de top-3 te gaan strijden volgend jaar.”

Sliedrecht Sport zit volop in de bouw aan het hoogste mannenteam voor komend seizoen. Van der Ven: “Top dat we daarin weer een beroep kunnen doen op onze twee huidige spelverdelers Rick en Niels. Daarmee is een goede basis gelegd voor een succesvol team.”

Foto: Pim Waslander

Afscheid Baan, De Bus en Julicher
Het nieuwe seizoen betekent ook het afscheid van een aantal bekende gezichten. Gerard Baan zal zijn opwachting maken in Heren 2. Na negen jaar Heren 1, geeft de diagonaal voorrang aan zijn maatschappelijke carrière. Iemand die dat eigenlijk vorig seizoen al gedaan had, maar toch weer een comeback in Heren 1 maakte vanwege Corona-uitvallers, is Ian de Bus. Zijn werk voert hem de komende jaren naar het buitenland, zodat het afscheid van H1 – na zeven seizoenen – nu definitief is.

Foto: Hans van Wijngaarden

Ook middenman Rick Julicher is komend seizoen helaas niet van de partij. Hij heeft na één seizoen in de Sliedrechtse hoofdmacht moeten constateren dat de topsport zich niet goed laat verenigen met zijn studie. Vanzelfsprekend is ook middenspeler Wessel Anker niet meer te zien in het blauw-witte tenue. Hij leverde afgelopen december zijn contract in vanwege persoonlijke, corona-gerelateerde, redenen.

Foto: Pim Waslander

Spoedig worden meer spelers bekend gemaakt die in 2021-2022 met Sliedrecht de hegemonie van de traditionele top 3 willen gaan doorbreken.

Foto: Pim Waslander


Terug naar nieuws overzicht


Business Club