18|05

Esther van Berkel terug bij Dames 1

Vandaag, 18 mei 2018 maakt Sliedrecht Sport vol trots de terugkeer van Esther van Berkel bij de landskampioen bekend. De passer-loper speelde al vierenhalf seizoen in de blauw-witte hoofdmacht en leverde daarin een belangrijke bijdrage aan het veroveren van drie landskampioenschappen, een Supercup en een Nationale Beker.

Esther van Berkel terug bij Dames 1

“In mijn zoektocht om het aantal passer-lopers te complementeren kwam ik uit bij een zeer gretige Esther van Berkel” licht trainer-coach Vera Koenen toe. “Een ervaren, hardwerkende speelster die met haar kwaliteiten en leeftijd zorgt voor balans in de nieuwe selectie. Gelukkig is Sliedrecht te combineren met haar studie en co-schappen. Ik ben zeer verheugd met deze sterke aanvulling.”

Invallen
Van Berkel (27) begon op zesjarige leeftijd met volleybal en kwam uit voor Skunk, Saturnus, VVC, VC Weert, Nesselande en de selecties van Jeugd Oranje en Jong Oranje. In het seizoen 2010-2011 startte ze in Dames 1 van de huidige landskampioen. Ze veroverde met de ‘baggeraars’ de titel in 2012 en 2013 en vertrok in 2014 naar Stade Français in Parijs. Het seizoen erna kwam ze uit voor het Duitse Wiesbaden. Vervolgens legde zij zich toe op haar master geneeskunde en beachvolleybal. In 2016-2017 viel ze echter in de tweede helft van het seizoen in bij Sliedrecht Sport en hielp mee de derde landstitel van de Sliedrechters te veroveren.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club