06|08

Europees volleybalsucces voor nóg een De Groot

Dat Sliedrecht Sport Heren 1-speler Yorick de Groot regelmatig het nieuws haalt met internationaal beachvolleybalsucces is geen verrassing meer. Maar ook ‘broertje’ Mart gooit inmiddels Europees hoge ogen. De Sliedrechter veroverde afgelopen weekend brons op het Acht Landentoernooi in Spanje en reist volgende week naar de Europese Kampioenschappen beachvolleybal onder 18 jaar.

Europees volleybalsucces voor nóg een De Groot

Samen met teamgenoot Rik Damen (in de zaal uitkomend voor Taurus in Houten) werd de eerste wedstrijd in het Spaanse Lorca soepel gewonnen van Frankrijk II. De volgende pot ging nipt verloren tegen België, maar van Spanje werd weer makkelijk gewonnen. Met temperaturen van 40 tot 45 graden werd vervolgens in de kruisfinales een mooie pot gespeeld tegen Frankrijk I. De eerste set ging naar het Franse duo, maar de tweede set viel voor Damen en de vijftienjarige De Groot. In de beslissende derde set trok Frankrijk met 15-13 aan het langste eind. Na deze spannende wedstrijd werd tegen Spanje overtuigend het brons binnengehaald.

EK Beach
Nu is het voor Damen en de in het zaalvolleybal voor Sliedrecht Sport Heren 2 uitkomende De Groot, uitkijken naar het EK Beachvolleybal (<18 jaar). Dit wordt van 15 tot en met 19 augustus in het Tsjechische Brno gespeeld.

Foto:
Mart de Groot in actie in Lorca (foto: privécollectie)


Terug naar nieuws overzicht


Business Club