16|08

Europees zilver voor Yorick

'Onze' Yorick de Groot heeft samen met beachpartner Stefan Boermans net naast het goud gegrepen op het Europees kampioenschap in Wenen. In een zinderende finale maakten ze het de Olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum heel lastig. In de derde set wisten de Noren de wedstrijd alsnog te keren en wonnen hun vierde Europese titel op rij. Stefan en Yorick kunnen desondanks terugkijken op een zeer geslaagd eerste EK met de zilveren medaille als bekroning op hun internationale debuutseizoen.

Europees zilver voor Yorick

Tekst: Volleybal.nl / foto’s: CEV

Yorick maakt een stormachtige ontwikkeling door. Bijna anderhalf jaar geleden maakte hij pas de definitieve keuze voor beachvolleybal, tot die tijd combineerde hij dat met zaalvolleybal in de Eredivisie bij ons Heren 1. Sinds vorig jaar vormt hij met Stefan een koppel en nu meten ze zich met de absolute wereldtop. In Gstaad wonnen ze in juli voor het eerst een 4-sterren World Tour evenement, toevalligerwijs dezelfde plek als waar Mol en Sørum hun eerste titel pakten.

Anders Mol en Christian Sørum wonnen het EK al in 2018 (Den Haag), 2019 (Moskou) en 2020 (Jurmala), zij konden het eerste team worden dat voor de vierde keer op rij de continentale titel zou pakken.

Stefan en Yorick kunnen terugkijken op een geweldig toernooi waarin ze weliswaar in de poule verloren van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, in de knock-outfase waren ze meedogenloos. In de kwartfinale versloegen ze de nummer 2 van de plaatsingslijst Perusic en Schweiner, in de halve eindstrijd maakten ze gehakt van de Polen Kantor en Losiak.

Lees hier het hele wedstrijdverslag op Volleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club