21|03

Finales voor vrouwen na dikke zege op Apollo

In het hol van de leeuw hebben onze vrouwen vandaag plaatsing afgedwongen voor de finales om het landskampioenschap. Een puike prestatie tegen de nummer 1 van de ranglijst, die voorlopig genoegen moet nemen met de tweede stek achter Sliedrecht.

Finales voor vrouwen na dikke zege op Apollo

Foto: Hans van Wijngaarden

De finales, die in april, gespeeld worden, krijgen hetzelfde affiche als dat van vandaag. Sliedrecht Sport tegen Apollo 8 in een best-of-five-matches serie. Wat dat betreft was het duel een mooi voorproefje en hopelijk ook hoe het verloop in april eruit ziet.

Onze meiden begonnen scherp in Borne. Aanvoerster Carlijn was gelukkig weer terug van haar blessure en in tegenstelling tot gisteren begon Rochelle weer op de spel. Met flink wat servicedruk werd al meteen de voorsprong gepakt (2-5), die niet meer werd weggegeven. Na 9-20 herpakte Apollo zich ietwat, resulterende in een 15-25 eindstand.

De gedachten van velen ging ongetwijfeld weer terug naar oktober vorig jaar, toen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen precies hetzelfde resultaat werd behaald in de wedstrijd tegen Apollo. Toen speelden we thuis en dus 25-15, maar won daarna Apollo drie sets op rij om Sliedrecht op de eerste en enige nederlaag tot nu toe te trakteren. Dat zou nu toch niet weer gaan gebeuren?

In de tweede set bleef de thuisploeg wat langer bij. Op 11-11 kwam Rochelle aan serve. De druk die zij daarmee produceert was wat te veel voor de andere kant: 11-16. Doe er nog een paar kill blocks van Christie bij en wat top saves van Kirsten en de 13-20 was daar; gevolgd door een 17-25 eindstand.

De derde set kende echter een geheel ander karakter. Tot aan de 15 hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht. Daarna sloegen de Bornesen een klein gaatje: 18-16. Die voorsprong gaven ze niet meer weg tot aan de 23-21. Sliedrecht maakte een punt, waarna een foutservice van Fleur setpoints voor Apollo opleverde: 24-22. De rebound was echter weer voor blauw-wit, waarna een geweldige ‘vrijwel ace’ van Denise de stand gelijk trok: 24-24. Achter vele schermen klonk toen ongetwijfeld de kreet: ‘serveer het nu maar uit’. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Met 24-26 was de overrompeling van de lijstaanvoerder compleet.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen; beide thuis. Woensdag ontvangen we Regio Zwolle en zaterdag sluiten we dan af in De Basis tegen wederom Apollo, met de generale repetitie voor de finales. Behoudt Sliedrecht in die wedstrijden de voorsprong dan spelen we wedstrijd 1 en 3 (en eventueel 5) van de finales in Sliedrecht. Heerlijk dat de vrouwen hun kans op een zesde landskampioenschap weer mogelijk gemaakt hebben. Chapeau… op naar de finales!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club