15|01

Geen stunt tegen Lycurgus

Terwijl het er aan het begin van de derde set nog wel veelbelovend uitzag. Ons Heren 1 kwam met 5-2 voor, nadat ze de tweede set ook net gewonnen hadden. Helaas mocht het niet zo zijn. De Groningers wisten daarna alles te winnen: 1-3.

Geen stunt tegen Lycurgus

Foto: Roel Ubels

Lycurgus in De Basis… dat staat garant voor een fel duel en regelmatig een verrassing in Sliedrechts voordeel. Zo niet deze keer. Ondanks dat Marius weer op post was en dus deze keer geen twee spelverdelers vanaf de start in het veld stonden, kon Sliedrecht geen potten breken.

In de eerste set namen de Grunningers al snel een voorsprong (6-10). Bij 16-17 leek het nog even spannend te worden, maar de Noorderlingen lieten zich niet de kaas van het spreekwoordelijke brood snoepen: 17-20 en 19-25.

De daaropvolgende doorloop ging Sliedrecht voortvarend van start. Het noopte trainer-coach Arjan Taaij al snel twee time-outs te nemen (5-1 en 13-7). Het loste echter weinig op. Paul ging op 13-10 bij voorzorg ook maar aan de time-out, maar de Basisspelers behielden het initiatief en kwamen als eerste bij de big points (20-15) en bij het einde van de set (25-17), mede door invalsbeurten van Rick en Ivar voor de services, en Martijn voor de lengte aan het net.

In set 3 leek het even te gaan gebeuren. Sliedrecht kwam voor met 5-2, maar Groningen kwam snel langszij (8-8). Daarna bleef het gelijk opgaan, totdat de Noordelijke blauw-witten doorzetten: 16-20. Rick, Ivar en Martijn waren inmiddels in het veld gekomen voor Niels, Marius en Erik, maar ook dat mocht niet baten; ondanks dat nog wel 20-21 werd aangetikt. Daar bleef het helaas bij: 21-25.

In, zo zou later blijken, de laatste set mochten Jorg (voor Jesper) en Rick (voor Niels) van start. Halverwege de set leek de achterstand echter al niet echt meer overbrugbaar (10-14), waarna Paul de ‘dubbele spel’-variant uit de hoge hoed toverde, met Rick als dia voor Marius. Ook dat hielp niet: 19-25 en 1-3. Jammer! Volgende week dan maar… uit, tegen koploper Orion. Eitje!

 

Via deze link zie je de uitgebreide fotoreportage van Roel Ubels op Flickr.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club