24|12

Geen Supercup voor Dames 1

In een bomvolle De Basis is het de vrouwen van Sliedrecht niet gelukt om de eerste prijs van dit seizoen binnen te slepen. Utrecht won met 1-3 en ging er met de Supercup vandoor. Het was voor het eerst sinds 2017 dat Dames 1 een finale om een van de drie hoofdprijzen verloor.

Verslag: Volleybal.nl, foto’s: Pim Waslander

In de eerste set werd het publiek direct getrakteerd op een lange rally, die uiteindelijk eindigde in een punt voor Utrecht. Geen van beide teams kwam tot een scorereeks, waardoor het tot de slotfase gelijk opging. Dankzij twee uitgeslagen ballen van Sliedrecht, bereikte Utrecht met twee punten verschil de 20 punten. Na een time-out van trainer/coach Elroy Bezemer sloeg Jolijn de Haan het volgende punt keihard binnen voor Sliedrecht: 19-20. De drie daaropvolgende punten gingen naar Utrecht, maar dankzij een servicefout van Ana Rekar bleef Sliedrecht in de wedstrijd. Na een aanvalspunt van Iris Vos, gevolgd door een ace van De Haan was de stand weer gelijk: 23-23. Een servicefout volgde en na een aantal setpunten over en weer maakte Ilse Janssen het via de blokkering af voor Utrecht: 26-28.

Op de service van Noa Rahangmetan begon Sliedrecht de tweede set met een 3-0 voorsprong. Bij een stand van 7-3 nam Moghadassian zijn eerste time-out, waarna Utrecht de achterstand langzaam wegwerkte. Via een aanval van Iris Reinders kwam de uitploeg weer op gelijke hoogte (10-10), maar Sliedrecht wist opnieuw afstand te nemen. Op 19-17 kwamen Lynn Zweekhorst en Robin van de Velde binnen de lijnen voor Utrecht. Zweekhorst maakte een paar belangrijke punten, waaronder een ace voor de gelijkmaker: 22-22. Een servicefout volgde, maar na twee aanvalspunten van Reinders en een killblock van Denise de Kant was ook de tweede set voor de ploeg uit Utrecht: 23-25.

In de derde set was het alles of niets voor Sliedrecht. De thuisploeg zette een tandje bij en scoorde direct de eerste zes punten van de set. Dankzij sterke aanvallen en veel druk vanaf de servicelijn liep de ploeg verder uit naar 12-4. Moghadassian haalde veel spelers van de bank om het tij te keren, maar Sliedrecht stoomde door. Na een driemeteraanval van Louise Bijlsma stonden er maar liefst 16 setpunten op het scorebord. Het was de blokkering van Vos en Laura de Zwart waarmee de tweede verzilverd werd: 25-9.

In de vierde set waren de rollen omgedraaid: VV Utrecht nam het initiatief en ging al snel aan de leiding (1-6). Dankzij een sterke servicereeks van Marit Pasterkamp en meerdere aanvalspunten van Reinders liep de huidige koploper in de Eredivisie verder uit naar 21-11. Aan de kant van Sliedrecht kwamen Julia Joosten, Dagmar Mourits en Eline de Haan in het veld, maar ook zij kregen geen grip op de wedstrijd. Een uitgeslagen bal van Mourits bracht Utrecht op matchpoint, waarna Lisa Kersten het met een ace afmaakte: 25-14.