24|02

H1 en D1 openen kampioenspoules met winst

De eerste wedstrijden van onze vlaggenschepen in de kampioenspoules zijn in winst omgezet. Heren 1 wist landskampioen en naaste belager Orion van het lijf te houden: 2-3. De dames namen de volle buit mee uit Zwolle: 1-3.

Volleybalkrant over Heren 1
Sliedrecht Sport was als de nummer drie afgereisd naar Doetinchem voor een treffen met de nummer 4. Een herhaling van de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, die Orion won, maar waar Sliedrecht de derde plaats veilig stelde. Voldoende revanchegevoelens over en weer dus, want de ploeg van coach Paul van der Ven wilde nu de winst grijpen.

In de openingsset leek er niets goed te gaan aan de kant van de blauw-witten, of aan de kant van Active Living Orion lukte wellicht alles. De thuisploeg ging van een 4-5 achterstand naar een 22-8 voorsprong. Een gapend gat dat ogenschijnlijk onoverbrugbaar was. Tot Wessel Anker aan de servicelijn verscheen bij Sliedrecht en hij zijn team naar 22-18 begeleidde. Toch was Orion op tijd bij de les, ze wonnen met 25-19.

In set 2 leek Orion de voorsprong te verdubbelen, maar twee setpoints waren niet aan hen besteed. Sliedrecht kwam langszij met 26-24. Het derde bedrijf was voor Orion (25-18), voordat het tij weer keerde en de bezoekers de greep naar de macht deden met 25-21. Orion had bij de wissel in de vijfde set nog een minimale marge (8-7), maar raakte die snel kwijt. Op 14-11 mocht David Azantinlow het door het midden afmaken voor Sliedrecht. Met de winst schrijven ze twee punten bij hun drie die ze bij de start van de
kampioenspoule al hadden. Orion heeft nu drie punten in totaal

Lees hier het hele verslag van Coen Kaaij op volleybalkrant.nl.

Volleybalkrant over Dames 1
In het openingsweekend van de kampioenspoule heeft ook Sliedrecht Sport een overwinning geboekt. Makkelijk ging het echter niet voor de titelverdediger, dat bijna een punt liet liggen in het Landstede Sportcentrum tegen Regio Zwolle Volleybal.

Ook dit seizoen is Sliedrecht Sport de grote favoriet voor het landskampioenschap. Vorige week werd de bekerfinale gewonnen van topdivisionist VCN, waardoor Sliedrecht nog steeds kans maakt om de ‘triple’ te prolongeren. Het zal in de kampioenspoule wel af moeten rekenen met Eurosped en Apollo 8, de twee naaste belagers. Het was echter Regio Zwolle Volleybal dat in het eerste duel Sliedrecht meteen al het vuur aan de schenen legde. De ploeg van Wilfried Groothuis, die aan het eind van dit seizoen vertrekt bij Zwolle, ging met de hakken over de sloot naar de kampioenspoule. Met het veilig stellen van behoud kan Regio Zwolle Volleybal wel vrijuit spelen en het proberen alle tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken.

Dat lukte meteen goed tegen Sliedrecht, want na een gelijkopgaande start was het de thuisploeg die een verdiend gaatje sloeg. Via 18-14 werd het 22-15, waarna Regio Zwolle Volleybal toch verrassend de setwinst pakte via 25-19. Dat lieten de gasten zich geen twee keer gebeuren. Sliedrecht was vastberaden de stand snel gelijk te trekken en deed dat via een overtuigende 11-25. Ook in de derde set was het Sliedrecht dat dicteerde. Hoewel Zwolle nog even aanhaakte, won de Sliedrechtse ploeg de set ruim.

De thuisploeg rechtte nog een keer de rug en ging voortvarend van start in set vier (7-2). Halverwege had Sliedrecht het gat weer gedicht en pakte het de voorsprong. Dat leek de genadeklap voor Zwolle, want bij 21-24 had Sliedrecht drie matchpoints. Toch was het nog niet gedaan, want Zwolle werkte de drie matchpoints weg en leek nog even een vijfde set eruit te gaan slepen. Het vijfde matchpoint voor Sliedrecht was echter raak (25-27), wat de koploper toch nog de drie punten opleverde.

Lees hier het hele verslag van Eline Draaisma op volleybalkrant.nl.